Društvo

(FOTO) UNIJO, POKOJ TI DUŠI! Zavetnici simbolično sahranili EU!

Objavljeno: 25.06.2016 | 19:39Izvor: medio.rs

Ispred zgrade Delegacije EU u Beogradu Zavetnici su, polaganjem cveća i paljenjem sveća, simbolično sahranili Evropsku uniju

U izjavi za novinare, Milica Đurđević, član predsedništva Zavetnika, istakla je da je EU politički koncept, koji odlazi u istoriju, na police među kojima se nalaze knjige koje svedoče o svim prethodnim političkim porecima, rajhovima i okupacijama, koji su imali za cilj da sprovedu kontrolu nad suverenim državama i narodima.

zavetnici.rs

- Pozdravljamo najavu referenduma u drugim zemljama, uvereni da će to biti put vraćanja izvornoj ideji Evrope nacija, generala De Gola.  O pokojniku se obično izriču hvalospevi, ali mi nemamo šta lepo da kažemo o EU. Njene zaostavštine su negacija suvereniteta i samostalnosti država, uništene nacionalne ekonomije, centralizam Brisela, degradiranje tradicije hrišćanske Evrope, stvaranje terorističkih tvorevina na teritoriji Srbije i učestvovanje u operacijama NATO pakta.

zavetnici.rs

Ona je podsetila da su Zavetnici prvi predstavili suverenizam kao politički pravac budućnosti, što danas potvrđuju procesi u Evropi.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u