Društvo

Fondacija Ana i Vlade Divac pomogla sa 2,1 milion dolara

Objavljeno: 17.04.2015 | 20:13Izvor: Kurir

Fondacja uspela da obezbedi pomoć za oko 40.000 ljudi, a sredstva za projekte su nabavljena uz podršku više od 50.000 pojedinaca iz zemlje i dijaspore, 100 kompanija i 10 organizacija

BEOGRAD - Jedna od najvećih fondacija u Srbiji "Ana i Vlade Divac" u protekloj godini realizovala je projekte vredne 2,1 miliona dolara, a sredstva su u najvećoj meri bila namenjena deci i područjima stradalim u katastrofalnim majskim poplavama.

Na godišnjem prijemu u beogradskom hotelu Metropol, rečeno je da je Fondacja uspela da obezbedi pomoć za oko 40.000 ljudi, a sredstva za projekte su nabavljena uz podršku više od 50.000 pojedinaca iz zemlje i dijaspore, 100 kompanija i 10 organizacija. U okviru aktivnosti za pomoć, podršku školskim i predškolskim ustanovama Fondacija Divac obnovila je osam vrtića, 10 škola i dva centra za decu sa smetnjama u razvoju, kao i 14 sportskih terena.

Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedila je i podršku za 94 omladinske incijative u 10 opština širom Srbije. Osivač fondacije Vlade Divac, koji je zbog ove prilike došao iz Sakramenta gde je potpresednik kluba, rekao da je humanitarni rad njegovo životno opredeljenje, a cilj da fondacija funkcioniše ma gde on gde on živeo. Ana Divac je najavila da će Fondacija ove godine posebnu pomoć pružati samohranim majkama i razvoju porodičnih preduzeća.

Na današnjem predstavljanju godišnjih rezultata rada saopšteno je i da je Fondacija u 2014. godini dodelila 164 granta i u poplavljenim područjima obnovila 100 porodičnih kuća. Fondacija radi uz podršku EU, ambasada Kanade, Norveške, SAD i USAID-a - američkog fonda za razvoj.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u