Društvo

FITNESOM POBEDILA BOLEST: Jelena treninzima ispravila kičmu i postala šampionka!

Objavljeno: 22.01.2015 | 15:35Izvor: Kurir

Spojila sam korisno i lepo, redovno fizički i duhovno vežbam, držim se uputstava za zdravu ishranu i otkrivam tajne ovog divnog sporta, objašnjava Jelena Vasović

Kada je pre desetak godina Jelena Vasović, Švajcarkinja po rođenju, krenula u borbu protiv opakog deformiteta svoje kičme, nije ni slutila da će pobedivši to zlo sebi i Srbiji početi da donosi šampionske titule. Imala je tada samo 12 godina.

"Kao bolesnik sam shvatila da su redovan trening i režim ishrane, koje sam koristila kao terapiju, moja šansa da promenim svoj život nabolje", priča Jelena Vasović, koja je upravo na takmičenju u fitnesu u Srbiji osvojila treće mesto.

Foto: FacebookFoto: Facebook

"Prestala sam sebe da gledam kao curu za sažaljevanje i postala sam devojka koja se bori da izbegne opasnu operaciju kičme. Moj borbeni duh i upornost su urodili plodom, zdrava sam, a svet kaže i da sam šampionka u lepoti tela", priča Jelena.

Jelena je rođena u Cirihu 1991. godine, u crnogorskoj porodici stručnjaka na privremenom radu u Švajcarskoj, gde je do 16. godine završila školu za fitnes instruktora i počela profesionalno da se bavi sportskim vajanjem tela.

"Spojila sam korisno i lepo, redovno fizički i duhovno vežbam, držim se uputstava za zdravu ishranu i otkrivam tajne ovog divnog sporta", objašnjava Jelena.

Bikini fitnes se sastoji iz gimnastike, atletike, baleta, aerobika, plesa i glume. Kao takmičarka, Jelena Vasović sebe doživljava kao atletu, ali i kao umetnicu izvajane lepote i jakog duha.

Prvi veliki uspeh je ostvarila prošle godine kada je na državnom prvenstvu u bikini fitnesu osvojila titulu šampionke Srbije. Tada su je novinari prozvali srpska Venera. Za Jelenu je ta titula donela još jednu veliku radost:
"U Beogradu sam doživela da mi na kraju takmičenja pritrče devojčice koje su mi priznale da sam ja njihov idol i uzor. Bila sam oduševljena i tim uspehom", priznaje Jelena.

Kao novopečeni državni reprezentativac predstavljala je nedavno Srbiju na Svetskom prvenstvu u bikini fitnesu u Montrealu i osvojila osmo mesto.

"U Kanadi su učestvovali takmičari iz pedeset država. Samo nedelju dana kasnije na srpskom državnom prvenstvu osvojila sam treće mesto", priča Jelena.

Odmah posle takmičenja u Beogradu otpočela je pripreme za Svetsko privenstvo u bikini fitnesu u SAD, koje se održava narednog proleća.

BIVŠA BANKARKA
- U ŠVAJCARSKOJ sam diplomirala bankarstvo i ekonomiju - kaže mlada šampionka. - Radila sam u jednoj od najvećih banaka u Cirihu, ali sam taj posao napustila i posvetila se sportu. Postala sam vicešampion Švajcarske, ali sam odlučila da nastupam za Srbiju.

 

 

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u