Društvo

FILMSKA POTERA U NOVOM SADU: Izašao iz kola i počeo da beži od policije, u poteru se uključio i građanin!

Objavljeno: 02.05.2015 | 11:41Izvor: Telegraf.rs

Nakon što je policajac zamolio vozača da izađe iz vozila tokom saobraćajne kontrole u Novom Sadu, vozač je krenuo u bekstvo

Neobičan događaj odigrao se juče u popodnevnim časovima u Novom Sadu, čemu su svedoci brojni sugrađani, koji su posmatrali kako čovek beži dok policija juri za njim.

U redovnoj saobraćajnoj kontroli saobraćajci su primetili da vozač nije vezan sigurnosnim pojasom i preko puta Merkatora su zaustavili automobil “astra”. Saobraćajac se obratio vozaču i tražio mu je dokumentaciju, ali je dobio odgovor vozača da nema ništa kod sebe. U automobilu se nalazila i devojka na suvozačevom mestu, koji je policajac zamolio da izađe iz vozila. Ona je zatim izlašla i dala svoju ličnu kartu, a na pitanje ko je on,ona je dala podatke o vozaču.

– Policajac se vraća do auta i pita vozača, koji inače, ima longetu na ruci, da kaže svoje podatke. On im govori, ali sasvim različite od devojke. Proverom njegovih podataka utvrđeno je da takva osoba i ne postoji – kaže izvor iz istrage za beogradske medije.

Foto-ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić

Foto-ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić

Nakon toga policajac je zamolio vozača da izađe iz vozila, a devojci saopštava da će on biti odveden do policijske stanice kako bi se utvrdio njegov identit i da će ga vratiti. Kada je vozač to čuo, rekao je policajcu da samo da devojci mobilni telefon, a onda kreće u bekstvo.

– Ne gledajući da li ima kola ili ne, on pretrčava Bulevar cara Lazara, beži u garaže Merkatora.Policajac takođe počinje da juri za njim, jer nije imao vremena da ga kolima juri. Računao je da će on stati. Međutim, begunac trči od garaža Merkatora, prema bulevaru Oslobođšenja, odatle prema ulici Narodnog fronta, dr Ive Ribara prema ulici Boško Buha – kaže izvor.

Policajac nije odustao od potere za njim, a jednom trenutku je naišao automobil, crni “pasat” sa rumskim tablicama, koji je policajac zaustvio, ušao kod njega i rekao mu da vozi jer juri begunca.

Foto-ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić

Foto-ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić

– Građanin Nenad Živanović (33) iz Novog Sada kaže policajcu da mu je drago da i on učestvuje u toj poteri i da ne može da shvati kako se lica usude da beže. Kada već nisu mogili kolima, policajac izlazi, ali za njim i građanin Nenad, koji zajedno sa policajcem juri prema osobi koja beži. Maltene u isto vreme stižu ga i policajac i hrabri građanin Nenad – objašnjava izvor.

Međutim, begunac je počeo da daje neverovatan otpor, maltene rvajući se i sa policajcem i građaninom, koji su ipak uspeli da ga savladaju, a za to vreme stigle su i druge policijske patrole.

– Utvrđeno je da se radi o Predragu Ć. (41) iz Ćuprije, koji živi u Novom Sadu. Nakon toga je utvrđeno da on uopšte nema položenu kategoriju, da je vozio kola kojima je istekla nalepnica o registraciji, nije posedovao ličnu karta, nije bio vezan pojasom, jer na svu sreću gde je zaustavljen postoje video kamere, tako da je sve viđeno. Nakon odvođenja u policijsku stanicu, Predrag je u skraćenom postupku odveden kod sudije za prekršaje koji mu je izrekao kaznu sve ukupno 111.600 dinara, kao i isključenje iz saobraćaja. Predrag nije imao, ili nije želeo da plati, tako da je odveden u klisanski zatvor – objašnjava izvor, dodajući da devojka koja je bila sa Predragom u kolima ih je zaključala, ostavila i otišla.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u