Društvo

FARSA: Nenad Čanak oslobođen za batine!

Objavljeno: 25.10.2016 | 11:51Izvor: Kurir

Nenad Čanak nije kriv za brutalno prebijanje Pavla Lešanovića i ugrožavanje sigurnosti Bojana Karišika, odlučio juče u novoj presudi Viši sud u Novom Sadu

NOVI SAD - Nenad Čanak, lider LSV, kom se sudilo za prebijanje Pavla Lešanovića iz Beograda i ugrožavanje sigurnosti njegovog sugrađanina Bojana Karišika, oslobođen je optužbe juče u Višem sudu u Novom Sadu.

Tako se još jednom skandaloznom presudom završila farsa od suđenja Nenadu Čanku. Iako je Lešanović brutalno pretučen, političar je oslobođen svih optužbi. Ovo je, inače, druga presuda Čanku, koji je, umesto za nasilničko ponašanje, najpre odgovarao za nanošenje lakih povreda i ugrožavanje sigurnosti, a 30. marta ove godine oslobođen je optužbi. Viši sud je tada, usvajajući žalbu Osnovnog javnog tužilaštva, ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu Čanku i sada ponovo doneo oslobađajuću presudu.

Čanak nedodirljiv

Lider LSV juče se nije ni pojavio na izricanju presude, kao ni prvi put. Sudija nije ni obrazlagala presudu, rekavši samo da je obrazložena na 25 strana.
- Ovo je još jedan skandal! Imajući u vidu način kako je sudija vodila postupak, bilo je očigledno da će ona ponoviti prethodnu presudu. A naruku joj je išla čitava atmosfera jer Čanak je u Novom Sadu očigledno nedodirljiv. Čanak može da tuče, može da bije, može verovatno da ubije - i on neće odgovarati. Ispalo je da Pavle njemu treba da se izvini - rekao je za Kurir advokat Goran Petronijević, koji je zastupao Lešanovića i Karišika, i dodao:
- Videli ste, on je štapom udarao u sudu i sudija nije reagovala. Nasilnik, njega preventivno treba uhapsiti. Sudija očigledno ni minut ne bi trebalo da bude sudija. Ona je očigledan oblik političke korupcije. Lešanović je ogorčen presudom.
- Šta bih rekao osim da je to kriminalna organizacija. On je mene prošli put napao u sudnici pred sudijom i oni ga oslobađaju. Ovde političar može da ubije nesmetano, bez trunke odgovornosti. Strašno! On je privatizovao pravosudni sistem u Vojvodini, on ionako pokušava da sve to odvoji iz Srbije. Taj čovek je faktor nestabilnosti i siledžija. Što se tiče Karišika, strašno je što je, i pored svedoka koji je potvrdio da mu je stavljao pištolj na glavu, on izjavio da mu je stavio prst, a ne cev, da se niko nije ni za šta pozvao, to je stvarno van svake pameti - rekao je za naš list Lešanović.

Bahati političar

Incident se dogodio pre tri godine, na parkingu ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu. Čanak se na zadnjem ročištu ponašao kao da je u kafani, urličući na sav glas na Lešanovića, udarajući štapom po stolu gde je sedeo Lešanovićev i Bojanov punomoćnik, kao i tužilac. Ali ni za takvo ponašanje sudija ga nije ni opomenula, a kamoli kaznila.

I Dejan Anđus imao bliski susret sa političarem
IZGLEDA DA ČANAK DOBRO „STOJI“

Ako je Lešanović ovako prošao na sudu s političarem Čankom, šta onda treba da očekuje novinar Dejan Anđus nakon incidenta s Nebojšom Čovićem kad je pre dve godine takođe brutalno prebijen?!
- Izgleda da Čanak dobro „stoji“ tamo gde stoji. To je za mene izazov već sad. Da proverim kako ja „stojim“ gde stojim - rekao je Anđus.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u