Društvo

Evakuisano oko 370 ljudi iz poplavljenog Kladova!

Objavljeno: 16.09.2014 | 00:39Izvor: Telegraf.rs

Iz mesne zajednice Tekija evakuisano je oko 300 ljudi, dok je iz sela Podvrška spaseno 65 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije evakuisali su večeras sa područja ugroženih poplavama u opštini Kladovo oko 370 osoba.

- Iz mesne zajednice Tekija evakuisano je oko 300 ljudi, među kojima se nalazila i majka sa jednoipomesečnom bebom – saopštio je MUP Srbije.

Iz sela Podvrška evakuisano je 65 ljudi, a iz mesta Blizina dvoje. Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi nastavlja dalju evakuaciju građana u tom mestu po prioritetima i u skladu sa bezbednosnom procenom situacije na terenu.

Foto: Duško Bajić

Foto: Duško Bajić

Na područjima ugroženim poplava u Borskom okrugu angažovani su pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova sa vozilima i čamcima, pripadnici Žandarmerije i policijske snage iz Beograda, kao i helikopterska jedinica MUP.

Vanredna situacija zbog poplava proglašena je danas na teritoriji opština Kladovo, Negotin i Majdanpek.

Printskrin: Youtube / Bobot J

Printskrin: Youtube / Bobot J

Ministar bez portfelja za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je ranije večeras da seprivodi kraju evakuacija ugroženog stnovništva u rizičnim područjima u okoliniKladova, gde je zbog izlivanja reka izazvanog obilnim padavinama proglašena vanredna situacija. On je potvrdio i da je nastradala starija žena.

Nadležni tek treba da utvrde šta se tačno dogodilo i kako je ona stradala. Za sada samo pretpostavljamo da se utopila u bujici vode – rekao je Ilić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u