Društvo

ESTRADA U SUZAMA Preminuo muzičku bard koji je stvorio mnoge pevačice

Objavljeno: 09.10.2017 | 18:53Izvor: Blic

Čuveni profesor Miliojko Mića Pajević je preminuo, a od njega se opraštaju mnogi estradni umetnici.

Profesor Pajević svojoj karijeri odigrao je preko 300 mjuzikla i opereta. Sa kamernom operom imao je preko 200 nastupa na prostorima bivše Jugoslavije i u inostranstvu, a tri je snimio za Radio Televiziju Srbije. Svoj najveći pevački uspeh dostigao je u Verdijevoj operi "Don Karlos" na domaćoj sceni.

Za svoje pevanje i glumu dobio je niz pohvalnih kritika u jugoslovenskoj štampi. Od 1988. je radio kao vokalni pedagog u "Savremenom pozorištu" na Terazijama. Veliki broj njegovih učenika ostvarilo je karijere u inostranstvu, a neki su postali i estradne muzičke zvezde u Srbiji čije glasove i dan danas prepoznajete. Učestvovao je i kao profesor u Operaciji trijumf.

Pevačica Indira Indi Aradinović mu je posvetila objavu na društvenoj mreži instagram.

- Mog profe više nema, još jedna tužna vest u nizu ove jeseni... Baš kad ste mi najpotrebniji,vi ste nas napustili, odleteli na bolje mesto. Vi, koji ste u vašim godinama, bili moja snaga, moja podrška, najviše verovali u mene i moj uspeh,razumeli svaku moju suzu,smeh i bol.Vi ste me napustili sada kada ste mi najpotrebniji da zajedno otpevamo stihove moje buduće balade. Neka je večni mir sa vama i moj naklon i zahvalnost vama, na svemu što ste me naučili u životu od moje 14.god. Živećete večno u nama i našim pesmama i glasovima.Voli vas vaša Indira - napisala je Aradinovićeva.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u