Društvo

EKSKLUZIVNO! ARKANA HTELI DA UBIJU 2 PUTA 1997: Planirali da ga raznesu zoljom pred Cecom i decom!

Objavljeno: 18.05.2017 | 19:08Izvor: Kurir

Komandanta pre 2000. neprijatelji najmanje dva puta planirali da likvidiraju, i to u njegovoj kući u Ljutice Bogdana, a zatim i napadom zoljom, kaže Mihajlo Ulemek

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“, ali su tome prethodila još najmanje dva ozbiljna pokušaja da se likvidira čuveni komandant Srpske dobrovoljačke garde, i to pred suprugom Cecom i decom!

Autom na kuću

To za Kurir otkriva nekadašnji pukovnik SDG Mihajlo Ulemek, koji navodi da su neprijatelji prvi put Arkana hteli da likvidiraju u kući u kojoj je živeo sa suprugom Cecom i sinom Veljkom, a gde su često boravila i njegova deca iz prethodnog braka, a kada to nisu uspeli, planirali su napad zoljom! Sve to se dešavalo u periodu od 1997. do 1999.

- Jednom je u Ulici Ljutice Bogdana, na 50-60 metara od kuće i kafića koji je Arkan držao, nastala frka. Crni BMW je krenuo na objekat, izletelo je njegovo obezbeđenje i vratilo ih nazad, ali su pogrešili što ih nisu priveli i legitimisali, da se vidi ko su i šta su... To je bio prvi pokušaj da se ubije Arkan - navodi Ulemek i dodaje:

- Posle toga mu je dojavljeno da bi trebalo da ima blindirani automobil jer se grupa sprema da ga „skine“ zoljom. Tražio je od mene da mu nađem blindirani auto, ali pošto nisam znao kako, u to se uključio Žabac. Uvezena su dva američka „forda“ sa najvišim stepenom blinda. 

Ulemek, koji je i stric Milorada Ulemeka Legije, smatra da je po Arkanov život bilo kobno to što je sredinom devedesetih, nakon venčanja sa Svetlanom Ražnatović, promenio obezbeđenje.

- Pratnja su mu tokom i neposredno posle rata bili njegovi vojnici: Luka Bojović, Vukašin Gojak, Rade Rakonjac, Miljan Vuković, Marko Pejić... Međutim, oni su sredinom devedesetih, jedan po jedan, polako uklanjani iz njegovog okruženja. A da su svi ti ljudi i 2000. bili uz Arkana, on bi i danas možda bio živ - ocenjuje naš sagovornik.

Nije bio oprezan

On naglašava da je Arkan imao neprijatelje i da mu je zato sve vreme trebalo dobro obezbeđenje. No, umesto da uz sebe ima jaku pratnju, on se, kako kaže, opustio i nije dobro procenjivao koliko mu je život ugrožen.

- Recimo, nije menjao maršrutu kojom se kretao, svakog dana se na istom mestu pojavljivao u isto vreme... A neprijatelj sve prati i na kraju to i iskoristi. Inače, dva-tri meseca pre nego što su ga ubili, upozoravao sam ga da se to može desiti. Govorio sam mu: „Neko će da te ubije kao kera, ovaj grad tebe ne voli, ovaj grad će te ubiti“, a on je na to odgovorio: „Ovo je moj grad, mene Beograd voli“.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u