Društvo

EGIPAT PLIVA U KRVI: Islamisti masakrirali 50 ljudi!

Objavljeno: 01.07.2015 | 14:03Izvor: Telegraf.rs

Egipatska islamistička grupa Sinajska provincija, povezana sa Islamskom državom, napala je više od 15 bezbednosnih ciljeva i izvela je tri samoubilačka napada pomoću automobila bombi

Najmanje 50 ljudi ubijeno je u današnjem napadu islamističkih grupa na vojne punktove na severu Sinaja, saopštili su predstavnici egipatskih snaga bezbednosti.

Identitet ubijenih nije sasvim jasan, a vojni izvori su ranije saopštili da je među nastradalima najviše vojnika.

Odgovornost za napad preuzela je egipatska islamistička grupa Sinajska provincija, povezana sa Islamskom državom.

Kako su naveli, oni su napali više od 15 bezbednosnih ciljeva i izveli tri samoubilačka napada, pomoću automobila bombi, preneo je Rojters.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Sukobi između islamskih militanata i vojnika u tom regionu traju satima. Predstavnici vojske naveli su da su islamisti organizovali simultane napade na vojne kontrolne punktove na Sinaju, a gađano je najmanje šest punktova, južno od grada Šeik Zuveid, prenose agencije.

Vojni izvori navode da su militanti neke vojnike zarobili i zaplenili nekoliko oklopnih vozila.

HAOS U GRČKOJ: Prazne police u prodavnicama, beskonačni redovi ispred bankomata!

Napadi su usledili samo dva dana posle atentata na državnog tužioca u Kairu. Predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi obećao je da će pojačati dvogodišnje napore na slamanju islamističkih grupa.

Militanti se godinama bore protiv egipatske vojske na severnom Sinaju, ali su napade pojačali posle zbacivanja islamističkog predesednika Mohameda Morsija, 2013. godine.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u