Društvo

DŽIHADISTI U SRPSKIM ŠKOLAMA: U Novom Pazaru promovišu terorizam!

Objavljeno: 27.05.2015 | 14:16Izvor: Telegraf.rs

- Je l treba nekome da bude odrubljena glava da bismo reagovali? Taj neko, pritom, možemo biti vi ili ja, kao i bilo koji stanovnik naše zemlje - upozorava profesor na Fakultetu bezbednosti dr Darko Trifunović

Na društvenim mrežama pojavile su se slike učenika iz novopazarskih srednjih škola koji poziraju s džihadijskim obeležjima i to u prisustvu svojih profesora!

Poslednji u nizu dokaza da Srbija postaje središte Euroarabije isprovocirao je profesora na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu dr Darka Trifunovića da se na svom Tviter profilu zapita kada će naše institucije i stručnjaci u njima (ako ih ima) početi da rade svoj posao.

– Ko to radi? Kakve su to poruke? Što je najgore, ovo ne treba da nas iznenađuje nakon što je muftija Muamer Zukorlićdemonstrirao silu kada je poveo paradu mladića u pohodu na Hadžet, u uniformama koje su neodoljivo podsećale na one koju je nosila SS nacistička divizija Handžar (poznata po zverskom ubijanju Srba u Drugom svetskom ratu na teritoriji Sandžaka). U našoj zemlji se nalaze ekstrateritorijalna ostrvaIslamske države – ističe dr Trifunović i napominje sve veći broj srpskih sela i zaseoka poput sela Jablanica ili Gornja Maoča u BiH, gde se vehabije obučavaju.

On upozorava da najveća koncentracija takvih postoji u peštarskim selima i navodi da u ta mesta “vlasti ne mogu ni da uđu”.

DŽIHADISTI PRETE SRBIJI! Nekada srpsko selo TERORISTI ISLAMSKE DRŽAVE pretvorili u svoj logor, udaljen dva sata od Beograda!

Uznemirujuća fotografija prikazuje maloletnog mladića iz Novog Pazara, koji širi zastavu Saudijske Arabije, na kojoj je iznad belog mača ispisan šehadet – tekst “svedočim da nema drugog boga osim Alaha i da je Muhamed božiji rob i božiji poslanik”, čije izgovaranje predstavlja vrstu inicijacije u islam.

Pored ovog džihadiste u povoju stoji muškarac srednjih godina za koga se pretpostavlja da mu je profesor, budući da pored njega na katedri stoji dnevnik.

Obojica drže podignute kažiprste koji simbolizuju ideologiju čija je okosnica destrukcija zapadnog sveta, kao i bilo koje vrste pluralizma – a posebno verskog – i izražavaju uverenje da će islamisti zavladati svetom.

ZA 50 GODINA ISLAM POSTAJE DOMINANTAN: Pogledajte koja religija je na rubu istrebljenja!

Islamista iz al-Nusre u Idlibu, u Siriji, nakon osvajanja tog grada. Foto: Tanjug/AP

Islamista iz al-Nusre u Idlibu, u Siriji, nakon osvajanja tog grada. Foto: Tanjug/AP

Osim što ovo potonje ima posebnu funkciju u regrutovanju “novih snaga”, poručujući im da islamističko udruživanje ima vrlo jasan i ostvariv cilj, slike takvih gestova koje slobodno kruže Srbijom nedvomisleno podsećaju na sve raširenije prisustvo džihadista u našoj zemlji.

DA LI JE SRBIJA SLEDEĆA NA METI VEHABIJA? Teroristički napad u Zvorniku izazvao strah u regionu

– To da zločinačka mašina koja pravi teroriste neometano funkcioniše po sred Srbije pokazuje i pet parametara koji se koriste kao kriterijum za to da li neko područje postaje polje terorističkog delovanja. Svi do jednog, a to su: prisustvo terorista, terorističkih organizacija, pomoć država sponzora njihovog delovanja (Katar, Emirati), humanitarne organizacije koje finansiraju terorizam i zloupotreba religije, ispunjeni su u Srbiji – objašnjava dr Trifunović, stručni saradnik Instituta za bezbednosne studije.

Da se slobodno može reći da je ista situacija i u regionu svedoči podatak da je u Sarajevu, posle rata, izgrađeno više džamija nego što ih je bilo u celoj bivšoj Jugoslaviji, što, kako kaže Trifunović, samo ide u prilog tezi o zloupotrebi religije koju je pomenuo.

Printskrin: Youtube/News of the World

Printskrin: Youtube/News of the World

Jusufspahić: Sloboda veroispovesti muslimana nije ugrožena u Srbiji

– Šta čeka naša država? Je l treba nekome da bude odrubljena glava da bi Srbija reagovala? Taj neko, pritom, možemo biti vi ili ja, kao i bilo koji stanovnik naše zemlje. Službe koje dolaze sa Zapada, a koje svoje stanovništvo redovno i temeljno pripremaju na sve opasnosti, a posebno onu od terorizma, nas uspavljuju da ne reagujemo, jer im više odgovara da oni deluju ovde nego kod njih. Šta je sa zakonom o sprečavanju terorizma? On ima članove o regrutaciji terorista koji je sankcionišu. Da li su te odredbe primenjene u nekom slučaju? – pita se profesor Trifunović.

Zvanični podaci govore da oko 600 stanovnika Bosne trenutno ratuje u Siriji i Iraku, zajedno sa 300 svojih saboraca s Kosova i oko 70 njih iz uže Srbije!

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Trifunović upozorava da je to oko hiljadu ljudi za koje je poznato da su džihadisti i opominje da ćetaj broj biti sve veći.

KAO SEKTA: Evo na koji način vrbuju omladinu da ratuje u Siriji (FOTO) (VIDEO)

– Nužno je da država uključi sve nadležne institucije u rešavanje ovog pitanja i sprovede strategiju deradikalizacije. Činjenica koja potvrđuje da mi ne preduzimamo ništa kako bi rešili ovaj problem je to što nikada nismo stavili neku organizaciju na crnu listu. Čak ni to. Savet bezbednosti je na takvu listu stavio Tablighi Džamat, čiji pripadnici uredno špartaju po Srbiji i organizuju svoje delovanje – ističe profesor Trifunović.

ZAUZIMAJU BEOGRAD: Evo gde se okupljaju vehabije u prestonici

Vehabije

PRIČA O NASTANKU ISLAMSKE DRŽAVE: Da nas Amerikanci nisu hapsili, nikada ne bi uspeli da se organizujemo!

Komentarišući pasivnost države u situaciji u kojoj terorističke organizacije toliko “cvetaju” da se srednjoškolci javno deklarišu kao njihovi pripadnici i pobornici radikalne forme islama, i to uz blagoslov svojih vaspitača, zaposlenim u srpskim obrazovnim ustanovama dr Darko Trifunović poručuje da nema nedodirljivih i da je krajnje vreme da Srbija nešto preduzme.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u