Društvo

DRAMA U SMEDEREVSKOJ PALANCI! Zbog kredita u švajcarcima SAMOHRANOJ MAJCI PRODAJU KUĆU, i sa šestoro dece izbacuju na ulicu!

Objavljeno: 20.05.2017 | 19:49Izvor: medio.rs

Kredit u švajcarcima godinama zagorčava život Branke Aleksić iz Smederevske Palanke, a sada je situacija postala dramatična

Branka je, nakon smrti supruga, ostala sama sa šestoro dece u kući od šezdeset i pet kvadratnih metara koju nikako ne može da otplaćuje.

Početna rata kredita u švajcarcima 2008. bila je oko osam hiljada dinara. Sada je oko dvadeset. Sa penzijom pokojnog muža u visini od trideset hiljada dinara Branka Aleksić i šestoro dece jedva opstaju. Njenoj porodici preti opasnost da ostane bez krova nad glavom. 

- Iz banke su dolazili dva puta. Zadnji put su bili pre možda mesec dana, da ponovo procene kuću i da je daju na prodaju - kaže Branka. 

Kako se snalazite za hranu,za osnovne potrebštine? Je li morate da uzimate na veresiju? 

- Pa uzimamo. Tu imamo prodavnicu pa uzimamo, onda to vratiš i to tako ide, ali u suštini, deca nisu gladna - kaže ona. 

Kuća je kupljena za dvedeset hiljada evra. Ne zna se na koliko je sada procenjena. 

- Da sutra izađem odavde ko će meni da primi sa šestoro dece. Znate šta, ja se nekada pitam da li je moguće. Ali mislim da sam toliko jaka da ću da izdržim sve za decu - kaže ona. 

U vezi sa slučajem neotplaćenog stambenog kredita u švajcarcima, pokojnog Milana Aleksića, Rajfajzen banka se oglasila šturim saopštenjem. 

Public

"Rajfajzen banka traži najbolje rešenja za obe strane. Poštujući obavezu čuvanja bankarske tajne, banka želi da slučaj reši u skladu sa relevantnim zakonskim propisima i u saradnji sa nadležnim državnim organima, ne iznoseći detalje u vezi sa slučajem u javnost." 

Udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" Rajfajzen banci ukazuje na neizmerno tešku situaciju Branke Aleksić. 

- S obzorim na slučaj samohrane majke Branke Aleksić banka može da umanju dug na neki realan. Da ponudi olakšicu Branki koja ne beži od obaveza. Ljudi planiraju jednu ratu a onda ona iz godine u godinu raste - kaže Dejan Gavrilović iz udruženja "Efektiva". 

Zbog neplaćenih računa Branki Aleksić iz Smederevske Palanke je isključena struja. Ona je prepuštena samoj sebi. Od šestoro dece, četvoro su školarci i dobri đaci, priča ponosito ova majka. Ukoliko se pojavi kupac kuće Branka i njena deca će morati da se isele u roku od petnaest dana.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u