Društvo

Đoković skupio 1,5 miliona dolara za poplavljena područja!

Objavljeno: 23.06.2014 | 17:00Izvor: Telegraf.rs

Novac je namenjen obnovi predškolskih i školskih ustanova, a prvi takav objekat biće ustanova "Galeb" u Petrovcu na Mlavi, za čiju je sanaciju i opremanje potrebno 136.000 dolara

Humanitarna fondacija “Novak Đoković je, zahvaljujući velikom odzivu humanih ljudi širom sveta, kao i ličnoj donaciji osnivača Fondacije, do sada prikupila 1.500.000 dolara namenjenih obnovi pre svega predškolskih objekata u Srbiji, koje su stradale u poplavama u Srbiji.

Prvi takav objekat biće predškolska ustanova “Galeb” u Petrovcu na Mlavi, za čiju je sanaciju i opremanje potrebno 136.000 dolara, koje je u potpunosti obezbedila Fondacija.

Tim povodom su predstavnici “Novak Đoković Fondacije”, Opštine Petrovac na Mlavi i predškolske ustanove “Galeb” potpisali ugovor o donaciji.

Foto: Promo

Foto: Promo

- S obzirom na to da je poplavljeni predškolski objekat jedini u Petrovcu na Mlavi, odlučili smo da prvi deo prikupljenih donacija usmerimo baš u njegovo renoviranje, sanaciju i opremanje. Vrtić je površine 1.350 m2 i njega je do poplava, svakodnevno pohađalo 350 dece.

- Maksimalna vrednost radova procenjena je na 136.000 dolara i uključuje građevinske radove i kupovinu opreme koja je uništena. Radovi će početi u narednih nekoliko dana, a očekuje se da će objekat kompletno biti renoviran i opremljen do kraja avgusta.

Foto: Promo

Foto: Promo

- Naš tim svakodnevno je u komuniciji sa lokalnim samoupravama i obilazi devastirane predškolske objekte u Srbiji. Fondacija će obaveštavati javnost o svim narednim objektima koje ćemo pomoći donacijama i koje ćemo obnoviti.

- Uradićemo sve što je u našoj moći da se deca što pre vrate se u svoje vrtiće – izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, projekt mendžer Novak Đoković Fondacije.

Ona je napomenula i da bi želela da pohvali upravu vrtića “Galeb” i roditelje, jer su kontaktirali i obavestili Fondaciju o problemu koji ih je zadesio, ali i da izrazi zahvalnost što je opština podržala i pokazala želju da pomognu sanaciju ovog predškolskog objekta.

Foto: Promo

Foto: Promo

Zahvalnost za humani gest Fondacije, izrazio je prilikom potpisivanja ugovora, Radiša Dragojević, predsednik Opštine Petrovac na Mlavi.

Pored Petrovca na Mlavi, realizovana je i poseta Svilajncu i u toku su dogovori sa lokalnim vlastima o potrebama sanacija vrtića u ovom gradu. Fondacija će narednih dana uputiti grantove za pomoć Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u saradnji sa UNICEFom, a detalji i namena grantova će biti naknadno saopšteni.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u