Društvo

Devojčici iz Herceg Novog otkriven redak tumor, potez njenih drugara ostavlja odrasle bez teksta

Objavljeno: 28.06.2016 | 20:49Izvor: 24sata.rs

Devojčici iz Herceg Novog otkriven redak tumor - potez njenih drugara ostavlja odrasle bez teksta

Umesto da leto provedu uz sladoled i more, drugari Ive Bijelić su odlučili da ga iskoriste za nešto što je zaista važno. Samoinicijativno su se okupili i počeli skupljanje novca za njeno lečenje u Italiji. Sve je počelo odlaskom od vrata do vrata gradskih solitera u potrazi za sredstvima, da bi uskoro cela akcija dobila neverovatan odjek u čitavom gradu.

Od Igala do Bijele, deca su počela da se organizuju u skupljanju sredstava za bolesnu devojčicu, te je njen odlazak u Italiju na lečenje, iz dana u dan postajao sve realniji scenario.

Njihov primer su uskoro zapratili i ostali Novljani, pa je tako Saša Kulinović trčao čak 80 kilometara oko Bokokotorskog zaliva, kako bi skupio novac za njeno lečenje. Lokalni odbojkaški i košarkaški klubovi su se takođe priključili akciji, dok su i "momci iz kraja", napravili humanitarni turnir u basketu 3 na 3.

Ipak, tu se nije stalo, pa su mališani uz pomoć roditelja počeli da peku i kiflice, koje su prodavali na glavnom gradskom trgu, ali na stanici trajekta, gde su oduševljeni prolaznici rado kupovali njihove proizvode.

Koliko su ovi mališani inspirisali ljude oko sebe, govori i činjenica da su se na nedavno održanom vaterpolo turniru u Herceg Novom, vaterpolisti Španije, Mađarske i Hrvatske rado odazvali pozivu da im doniraju kapice, majice i lopte sa potpisom koje mogu da prodaju te novac da uplate u fond za Ivino lečenje.

Korak po korak i, prvi cilj je, ma koliko to isprva neverovatno delovalo, ispunjen. Skupljeno je dovoljno novca da Iva krene u inostranstvo na lečenje.

Ta činjenica je čudo, samo po sebi. Upravo ova deca su nam pokazala da su, kada nešto činite nesebično, iz ljubavi, čuda moguća. Pokazala su da, ipak, u ova sumorna vremena, ima Ljudi. Malih, a velikih.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u