Društvo

DEVOJČICA (13) IZ BORA U KOMI: Pala pod auto jureći Pokemone, sad se bori za život

Objavljeno: 26.07.2016 | 12:07Izvor: Kurir

BOR - Trinaestogodišnja T. N. koja je teško povređena u Boru, kada je na nju naleteo automobil dok je gledajući u mobilni telefon jurila pokemone, nalazi se u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu i u kritičnom je stanju.

Kako nezvanično saznajemo, T. N. je već pet dana u komi i ima teške povrede glave. Devojčica je u četvrtak prelazila ulicu u Boru kada ju je pokosio “jugo”.

- Devojčica T. N. (13) primljena je u četvrtak na Odeljenje hirurške intenzivne nege sa teškim telesnim povredama. Ona se i dalje nalazi na Odeljenju intenzivne nege, gde joj tim lekara pruža intenzivnu terapiju i negu. Ovakve povrede zahtevaju strpljenje, svaki trenutak je važan. U ovom momentu nije moguće davati dugoročne prognoze o oporavku deteta - rekao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Opasnost od mobilnih telefona koji se koriste u saobraćaju je velika, a računa se da je svaka četvrta saobraćajna nesreća izazvana zbog direktne ili posredne upotrebe mobilnog telefona.

Korišćenje mobilnih telefona u saobraćaju opasnost su i za vozače i za pešake.

- Kod „Pokemona“ je pitanje da li su oni zaista takvi da kod čoveka izazivaju skretanje pažnje u tom intenzitetu da se bukvalno zaboravi na život i bezbednost gledajući u ekran - rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Doktor psihologije Gordana Nikić objašnjava da je jako važno da roditelji posvete pažnju deci i da imaju uvid u to kako mališani provode vreme, prenosi Blic.

- Čini mi se da je važno da se ograniči vreme igranja igrica. Roditelji treba da budu u toku šta deca igraju, kao i da im posvete pažnju i da se druže s njima. Deca treba više vremena da provode u prirodi, ali da se bave sportom - kaže Nikić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u