Društvo

DECA U VRTIĆU SU JAUKALA NAD MRTVIM DEČAKOM (2)! Jezivi detalji tragedije koja je potresla celu Srbiju

Objavljeno: 11.02.2016 | 09:37Izvor: Telegraf.rs

- Dečak se celo popodne normalno ponašao i nije se žalio ni na šta, niti ga je šta bolelo, nije bio ni neraspoložen. Legao je da spava, ali kada su se sva deca probudila on se nije pomerao. U sobi sa decom nalazile su se dve medicinske sestre i vaspitačica, koje su pokušale da mu daju veštačko disanje, ali bez uspeha - kaže direktor PU "Zvezdara" Snežana Petrović

Dvogodišnji dečak M.M. koji je ostao bez svesti u vrtiću “Dečji lug” u Malom Mokrom Lugu, a zatim je hitno prevezen na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u 14.10 sati kolima Hitne pomoći, zaspao je sa vršnjacima, ali se nije probudio. Ova tragedija potresla je celu Srbiju!

Dečak je zaspao u vrtiću i više se nije probudio. Vaspitačica je pokušala da ga oživi, a u opštoj panici njegovi uplašeni drugari počeli su da plaču, prenose beogradski mediji.

Foto-Ilustracija: Telegraf, Tanjug/Jaroslav Pap

Foto-Ilustracija: Telegraf, Tanjug/Jaroslav Pap

– Čim su deca shvatila da se nešto loše događa, počeli su da plaču i vrište, dok ih vaspitačice nisu izvele u drugu prostoriju. Jadni roditelji. To im je bio sin jedinac. Ovo je velika tragedija i trauma za sve – kaže za “Kurir” jedan od roditelja dece koja idu u ovaj vrtić.

Prema rečima direktora PU “Zvezdara” Snežane Petrović, dečak je pre nesrećnog događaja bio veoma raspoložen i ništa nije naslućivalo na tragediju.

 Foto-ilustracija: Marko Todorović, flickr/storyvillegirl

Foto-ilustracija: Marko Todorović, flickr/storyvillegirl

– Dečak se celo popodne normalno ponašao i nije se žalio ni na šta, niti ga je šta bolelo, nije bio ni neraspoložen. Legao je da spava, ali kada su se sva deca probudila on se nije pomerao. U sobi sa decom nalazile su se dve medicinske sestre i vaspitačica, koje su pokušale da mu daju veštačko disanje, ali bez uspeha. Odmah smo pozvali roditelje, Hitnu pomoć i policiju – kaže Petrovićeva i dodaje da prema njenim saznanjima dečak nije imao hroničnih obolenja, kao i da je majka deteta zaposlena u toj ustanovi.

– Zajedno smo otišle u Tiršovu, gde su prevezli dete. Bila sam sa roditeljima kada su im saopštili da je dete preminulo. To je strašno, ne mogu da verujem kakva se tragedija dogodila – priča Snežana Petrović.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u