Društvo

Deca u 'igri' zapalila dečaka

Objavljeno: 20.04.2014 | 02:43Izvor: Telegraf.rs

Sedmogodišnji Preston Flores goreo kao buktinja. Hitno je prevezen u Aberdinsku kraljevsku dečiju bolnicu i operisan, a sinoć je helikopterom prebačen na specijalno odeljenje bolnice u Edinburgu, gde se trenutno još uvek bori za život

Juče oko dva popodne, sedmogodišnji Preston Flores iz škotskog grada Aberdina je, na užas komšija, kroz ulicu u kojoj stanuje dotrčao kao živa buktinja, vrišteći i sa zapaljenom odećom od vrata naniže duž jedne strane tela, objavio je “Dejli mejl”, a preneo “Blic”.

Njegova rođaka tvrdi da se pre toga sa drugarima iz ulice, jednim dečakom i jednom devojčicom, igrao kanisterom za benzin iz prtljažnika nešto dalje parkiranog kombija. Odeća na njemu bila je natopljena benzinom i zapaljena, a komšije koje su ga ugasile i polile kantom vode kažu da je delovalo kao da se “otopila i zalepila za kožu”.

Kada su joj susedi zakucali na vrta i saopštili šta se desilo, dečakova majka, koja ima još četvoro dece, izgubila je svest.

Vatrogasci i hitna pomoć stigli su u roku od samo 3 minuta, ali mali Preston je dotle već zadobio teške opekotine na 80 odsto površine tela. Hitno je prevezen u Aberdinsku kraljevsku dečiju bolnicu i operisan, a sinoć je helikopterom prebačen na specijalno odeljenje bolnice u Edinburgu, gde se trenutno još uvek bori za život.

Policija u međuvremenu ispituje slučaj, i kaže da tek treba da se utvrdi da li je sve bilo samo posedica dečije igra koja je krenula naopako, ili je dečaka neko možda ipak namerno zapalio.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u