Društvo

DA, TO JE MOJ DAVNO IZGUBLJENI BRAT: Posle 36 godina pronađena porodica čoveka bez identiteta

Objavljeno: 30.09.2016 | 13:20Izvor: Kurir

Priča o Perici s Raba dobila je srećan završetak. Kišni čovek bez identiteta koji se 36 godina nalazi u psihijatriji je Sajid Kešić, koji je nestao pre 36 godina s područja Prijedora

Pošto je na televiziji pogledala priču o jedinom čoveku bez identiteta u Hrvatskoj, redakciji Proverenog javila se Halida Jakupović. Ona je bila uverena da je reč o njenom nestalom bratu Saidu, jer, kako je rekla, puno toga se podudaralo - od vremena nestanka, godina, fizičkog izgleda sve do zdravstvenog stanja.

Foto: 24sata.hr/Hajrudin MerdanovićFoto: 24sata.hr/Hajrudin Merdanović

Njen DNK uzorak je uzet poslat na analizu. Analiza je pokazala da je Perica Matas, kako je interno nazvan u rapskoj bolnici, njihov davno  izgubljeni brat. Porodica Kešić je tako posle gotovo četiri decenija traganja, saznala za sudbinu svoga brata.

Saidove sestre Saida i Halida i brat Nisvet, su vest dočekali s nevericom. Ne mogu da veruju da su posle gotovo 40 godina pronašli svog izgubljenog brata.

"Presrećan sam i uzbuđen, ali istovremeno i šokiran da smo napokon saznali gde nam je brat.",  izjavio je brat Nisvet.

Sestra Halida vest o pronalasku brata dočekala u Norveškoj gde se vratila posle jednomjesečnog odmora u rodnoj grudi.

"Stvarno  smo uzbuđeni i srećni, sinoć nisam mogla oka da sklopim", kaže Halida, "već gledamo kada ima prvi slobodni let za Hrvatsku", oduševljeno je rekla Halida.

Halidin suprug Husein srećan je zbog supruge, ali istovremeno brine i za njeno zdravlje jer je vest dočekala u šoku.

"Ja sam zabrinut za suprugu, jer nedavno je doživela teški infarkt i posle ove vesti joj je od šoka gotovo pozlilo" , kaže Husein.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u