Društvo

DA LI JE OVO RAZREŠENJE UBISTVA?! Laže li Zoran ili kuma Vera?!

Objavljeno: 25.10.2017 | 09:40Izvor: Alo!

„Zoran je tvrdio da je oko 16 sati shvatio da Jelene nema, a kuma Vera da se sa njom čula u 16.42”, kaže naš izvor

Izjavu Vere Vukomanović, kume porodice Marjanović, koja je u ponedeljak pred Višim tužilaštvom u Beogradu svedočila u okviru istrage ubistva Jelene Krsmanović Marjanović (33), ne treba uzimati zdravo za gotovo, već je treba potkrepiti dokazima, s obzirom na to da je praktično dala alibi osumnjičenom Zoranu Marjanoviću (39) i potvrdila ono što je on sve vreme govorio u istrazi, smatra naš izvor upućen u slučaj.

Naime, prema Verinim rečima, ona je 2. aprila 2016. godine bila u kući Marjanovića kada su Jelena, Zoran i Jana otišli na nasip Crvenka u Borči kako bi Jelena trčala, a kod njih je bila i kada je Zoran pozvao oca Vladimira i saopštio mu da je Jelena nestala. Prethodno je, kako je ispričala tužiocu, pozvala Jecu oko 16.42 i s njom kratko razgovarala.

- Zoran je sve vreme u istrazi tvrdio da je sa Jelenom i Janom oko 15 sati došao na nasip, a da je oko 16 sati shvatio da Jelene nema, te da je tada alarmirao svoje ukućane i prijatelje i da su svi odmah krenuli u potragu. Međutim, kuma tvrdi da je sa Jelenom razgovarala u 16.42, što je vrlo diskutabilno, pošto je izjavila da je bila sa Marjanovićima kada im je Zoran javio da nema Jece. Ili je Zoran namerno lagao inspektore i javnost tvrdeći da je primetio da Jelene nema u 16 sati ili je kuma slagala da se sa Jelenom čula u 16.42, jer po Zoranovoj priči ona je u to vreme uveliko znala za Jelenin nestanak - objašnjava naš sagovornik i dodaje:

 Dalje, po izjavi Jelenine majke Zorice, njih dve su se poslednji put čule u 16.45, što znači da su njih dve razgovarale u trenutku kada je Zoran već uveliko tragao za njom po nasipu. Takođe, u krivičnoj prijavi se navodi da je Jelena ubijena između 16.47 i 17.10, praktično čim je završila telefonski razgovor sa majkom. Ostalo je nejasno kako to da Zoran nije uspeo da dobije Jelenu na telefon kada su u kritično vreme to uspele čak dve osobe - kuma i njena majka? - objašnjava naš izvor i dodaje da je neophodno da se zbog svih nelogičnosti koje upadaju u oči iskaz Vere Vukomanović potkrepi materijalnim dokazima.

I Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu, koga je angažovala porodica Krsmanović i koji sve vreme tvrdi da Jelena nije ubijena na nasipu Crvenka u Borči, gde je njeno telo nađeno, postavlja pitanje koliko je izjava kume Vere verodostojna?

- Neophodno je utvrditi da li je Vera tada zaista razgovarla sa Jelenom ili je s druge strane bila neka druga osoba. Treba imati u vidu da se nama javio svedok koji tvrdi da mu je Zorica Krsmanović, Jelenina pokojna majka, rekla da nije sigurna da se u 16.45 čula sa svojom ćerkom, te da je rekla da je tokom potrage za Jecom videla jednog člana Marjanovića na mestu na kojem je kasnije nađeno telo - kaže Šipka. 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u