Društvo

ČUVAJTE SE, STIŽE JAK SNEŽNI UDAR: I to daleko brže nego što mislite!

Objavljeno: 27.02.2015 | 09:31Izvor: Telegraf.rs

Već u sredu uveče gotovo celu Srbiju zahvatiće hladniji talas i susnežica, koja će u četvrtak preći u sneg. Većeg zahlađenja neće biti, prosečne temperature biće između nula i sedam stepeni

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom, a najviša dnevna temperatura iznosiće od sedam stepeni na istoku do 14 stepeni na severu i zapadu zemlje.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, ujutro će mestimično biti magla, a jutarnja temperatura vazduha iznosiće od dva do šest stepeni. Padavine se očekuju u centralnim i južnim krajevima, a vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 6. marta biti promenljivo oblačno i toplo, u pojedinim danima sa kišom, a na višim planinama sneg. Padavine će biti slabog intenziteta.

Zatim će biti hladnije vreme sa temperaturom vazduha oko proseka, mestimično sa kišom, u brdovito-planinskim predelima sa snegom. Krajem ovog perioda sneg se očekuje i u nižim predelima.

– Po onome što je trenutno uočljivo, pred kraj naredne nedelje očekuju se veće snežne padavine. Ovog vikenda u našoj zemlji padaće sporadično kiša. U sredu u popodnevnim časovima krenuće blago zahlađenje, koje će u četvrtak kulminirati jakim snegom – navodi meteorolog Đorđe Đurić.

On zatim navodi da su u martu mogući najjači snežni nanosi u zemlji ove godine.

– Može se desiti da to bude najžešći nalet snega, što će najviše poremetiti ljude koji žive na planinama – navodi ovoj meteorolog za Informer.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u