Društvo

ČLAN ZEMUNSKOG KLANA BESAN NA SUDIJE: Otkrio sam ime političara koji je naručio Đinđićevo ubistvo, zašto se o tome ćuti?!

Objavljeno: 28.09.2016 | 22:06Izvor: medio.rs

Bivši “zemunac“ rekao da njegova porodica dobija pretnje i da ako se tužilaštvo plaši da otkrije političku pozadinu atentata, ni on neće da izlaže porodicu opasnosti

Miloš Simović, bivši pripadnik “zemunskog klana“ koji kaznu služi u zatvoru Zabela, juče nije želeo da svedoči pred Specijalnim sudom o ubistvu Slavka Ćuruvije, nezadovoljan jer tužilaštvo ne želi da otkrije političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića.

- Još krajem 2010, kad sam se predao, obavio sam razgovor s predstavnicima tužilaštva i tada sam im rekao koji je političar naručio ubistvo premijera Đinđića. Mislio sam da ih interesuje istina o tome, jer mene samo zanima da se oktrkije istina.

Ako se oni plaše da povedu istragu protiv političara, ne želim ni ja da se izlažem, moja porodica je napolju – rekao je juče Miloš Simović, koga su četvorica zatvorskih stražara sprovela do sudske govornice.

Razočaran sam

Simović je otkrio da njegov brat i on dobijaju pretnje zbog svedočenja jer su im “porodice na slobodi.“

- Nemam šta da kažem, razočaran sam. Niti sam video ko je izvršio ubistvo Ćuruvije, niti kako se dogodilo. Sve što znam čuo sam od Milorada Ulemeka Legije i Dušana Spasojevića. O ubistvu Ćuruvije sam samo govorio u okviru pozadine atentata, jer sam mislio da ih interesuje istina o ubistvu Đinđića – rekao je Simović.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u