Društvo

CECIN ŽIVOT SA NANOGICOM: Folk diva za INFORMER progovorila o svojim zatvorskim danima!

Objavljeno: 03.05.2016 | 22:10Izvor: medio.rs

Kretanje mi je bilo ograničeno na minimum. Tačno je da nisam mogla da uđem u kuhinju, da ispratim goste, da idem u bilo koju sobu osim u dnevnu, a do kreveta sam hodala ravnom linijom, priča Ceca Ražnatović

Dok sam nosila nanogicu, kretanje u kući mi je bilo izuzetno ograničeno. Tačno je to što ste saznali, da nisam mogla da uđem u kuhinju, da ispratim goste, da idem u bilo koju sobu osim u dnevnu, a do kreveta sam morala da hodam ravnom linijom, kaže Svetlana Ceca Ražnatović za Informer, prvi put govoreći u javnosti o svojim "zatvorskim" danima u kući, uz elektronski nadzor.

Laži u medijima

Ceca ističe da je bila "zakinuta" i za neke privilegije kućnog zatvora koje joj po zakonu sleduju, za razliku od mnogih koji su u tim privilegijama uživali.

UIKS: Opseg kretanja zavisi od kuće osuđenog

U Srbiji u kućnom zatvoru trenutno kaznu izdržava 315 osuđenika, dok je još 139 njih u kućnom pritvoru. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) objašnjavaju da opseg kretanja sa nanogicom zavisi od toga kolika je kuća ili stan u kom se nalaze osuđenici ili pritvorenici.
- Kada sud donese presudu o izdržavanju kazne u kućnom zatvoru, naše ekipe odlaze u stan ili kuću osuđenog i na konkretnom slučaju određuju četiri krajnje tačke do koje će osuđeni smeti da se kreće - kažu u UIKS i dodaju da je u određenim slučajevima osuđenima zabranjen pristup pojedinim prostorijama jer se tamo gubi signal.
- Ako su zidovi debeli, sa puno gvožđa (armiranog betona), signal ne može da prođe kroz zid i tada se osuđenici obaveštavaju da neće smeti da uđu, recimo, u kuhinju, ostavu ili neku sobu - navode u UIKS.
Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, pojedinim najbogatijim osuđenicima je namerno uskraćen odlazak u pojedine prostorije sa izgovorom da se "gubi signal".
- Pa naravno da nećete dozvoliti nekim osuđenicima da u svojim vilama koriste saunu ili bazen ili da borave u posebnim sobama za zabavu, uz bilijare i flipere. Oni su osuđenici, na izdržavanju kazne, i ne treba da uživaju u apsolutnom luksuzu. Čemu osuđujuća presuda ako im dozvolite da se baškare kao u hotelu sa pet zvezdica - kaže sagovornik Informera.

Za to vreme u medijima su izlazili naučnofantastični tekstovi o mom kućnom zatvoru - kazala je Ceca, verovatno aludirajući na seriju napisa u novinama da se brčkala u bazenu koji ima u kući, iako nanogica tu nije imala signal, zatim da pravi žurke u klubu za proslave, u bivšoj poslastičarnici "Ari", da joj dolaze crnci da je masiraju na bazenu...

Svi gosti su za slavu morali da budu u dnevnoj sobi jer Ceca nije smela da mrdne iz te prostorije, a na istom mestu je bila i za Novu godinu, sa decom.

Moja sestra Lidija i ja nismo imali brojne pogodnosti koje su nam po zakonu sledovale. Naše kretanje je bilo ograničeno na krajnji minimum, što apsolutno nije bilo u skladu sa zakonom. Lidija je, kako su nam advokati objasnili, imala pravo da zbog sina Viktora, koji je tad imao dve godina, boravi van kuće dva sata dnevno, ali to su joj uskratili. I nije istina da smo bili privilegovani u odnosu na ostale ljude koji su bili u kućnom pritvoru. Čak je nama, za razliku od njih, bilo onemogućeno i ono na šta smo imali pravo po zakonu - istakla je Ceca.

Priznala krivicu

Podsetimo, Ceca je u aprilu 2011. postigla sporazum sa Višim tužilaštvom kojim je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove.

Zauzvrat je dobila kaznu od godinu dana kućnog zatvora, koji je izdržala u svojoj vili u Ulici Ljutice Bogdana na Dedinju.

Osim kućnog zatvora, ona je platila i kaznu od 1,5 miliona evra.

Milo i mali Miško uživali, Kenetu nisu dali u bazen

Pojedini tajkuni su, za razliku od Cece, uživali u svom luksuzu na svojim imanjima, dok je nekima to zadovoljstvo zakinuto. Pročitajte kako su najpoznatiji pritvorenici i osuđenici živeli sa nanogicom:
* Tajkun Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", sa nanogicom je mogao da šeta ne samo po celoj kući, već i po celom imanju, površine 40 ari. On je dva puta nosio nanogicu. Prvo je zbog malverzacija u kruševačkoj fabrici maziva FAM proveo skoro godinu dana u kućnom pritvoru, da bi mu zajedno sa Miškovićima bilo suđeno za zloupotrebe u putarskim preduzećima, kada je u kućnom pritvoru, u svojoj vili u beogradskom naselju Braće Jerković, proveo još pet meseci.
* Iste privilegije imao je i Marko Mišković, koji se slobodno kretao po celoj vili, a mogao je slobodno da boravi i u dvorištu. Sin Miroslava Miškovića, vlasnika "Delte holdinga", tokom suđenja za zloupotrebe u putarskim preduzećima proveo je šest meseci u kućnom pritvoru sa nanogicom.
* Na drugoj strani, Radosav Savatijević Kene, koji živi u velelepnoj vili u Vreocima, sa nanogicom nije smeo da priđe bazenu pored kuće.
* Bivši šef surčinskog klana Ljubiša Buha Čume nije mogao da koristi ceo sprat velike kuće u Surčinu.
* Tajkun Miroslav Bogićević nije mogao da priđe garderoberu u svojoj vili, pa mu je garderobu donosila žena.

 Ceci je nanogica stavljena 22. juna 2011. i u kućnom zatvoru je provela osam meseci jer joj je u kaznu uračunato vreme koje je prethodno provela u pritvoru u vreme trajanja "Sablje", 2003. godine.

U istom postupku i njena sestra Lidija Ocokoljić osuđena je na šest meseci kućnog zatvora.

Informer.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u