Društvo

ČAROBNA MAŠA: Ovo je devojčica (9) koja je svojom igrom podigla Srbiju na noge!

Objavljeno: 27.12.2014 | 16:11Izvor: Telegraf.rs

Maša Anić je potpuno predana plesu, i kada treba, na časove ide i po pet ili šest puta nedeljno. I pored toga što je pobedila na Svetskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj, ona ističe da je najbitnije "da budeš ponosan na sebe i uspeh", a ne "da se hvališ time"

U polufinalnoj emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”, Srbiju je potpuno zapalila igra malene Maše Anić iz Beograda, članice grupe “Dance Factory”, devetogodišnje devojčice koja je nedavno postala prvakinja sveta u plesu u kategoriji “solo devojčica” do 12 godina, kojoj je najveća želja da jednog dana zaigra na Brodveju.

Maša je počela da trenira ples pre pet godina i prvu medalju je osvojila posle samo pet meseci treniranja, a ubrzo je počela da osvaja i prva mesta na takmičenjima.

Zauzela sam treće mesto na jednom festivalu plesa, a kasnije je održano državno prvenstvo na kojem sam osvojila prvo mesto – kaže devojčica koja pleni svojom harizmom.

Potpuno je predana plesu, nedeljno ide tri puta na časove, a kada se priprema za neko takmičenje, u sali provede i po pet ili šest dana, ali joj to ne pada teško.

Želim da se zahvalim svom učitelju što mi dozvoljava da izostajem sa časova, a ja se uvek potrudim da sve to nadoknadim – rekla je Maša i ističe da su joj najveća podrška mama, tata, sestra, drugarice i treneri.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Najviše igra Show dance, Moderan i Jezz dance, a najomiljeniji joj je upravo ovaj drugi.

Međutim, i pored toga, na Svetskom prvenstvu u plesu koje se održalo u Poljskoj, u kategoriji “solo devojčica” do 12 godina, igrala je savremeni solo ples u dečijoj kategoriji i osvojila prvo mesto, čime je postala svetska prvakinja.

U Poljskoj mi je bilo mnogo lepo i svi smo se lepo družili. Svidelo mi se što je to bilo veliko takmičenje jer sam mogla da vidim i druge plesače kako plešu, ali i da naučim nešto od njih – kaže Maša i dodaje:

Foto: Petar Lazović

Foto: Petar Lazović

Igrala sam ukupno sedam kategorija u tri-četiri kruga, zbog čega sam puno puta nastupila. Osvojila sam pet medalja, četiri prva mesta i jedno drugo, ali sam u nekim plesovima zauzela i peto i šesto mesto.

Kada je postala prvakinja, lepo se osećala, ali i pored toga, ova malena devojčica je mnogo skromna.

Bila sam veoma srećna i lepo sam se osećala kada sam osvojila prvo mesto, ali kada postaneš svetski prvak, ne treba puno da se hvališ time, već treba da budeš ponosan na sebe i svoj uspeh.

Kako ona kaže, sledeće godine bi trebalo da se održi ponovo Svetsko prvenstvo u Poljskoj, ali i Evropsko koje će biti u Rusiji, a do tada će vredno raditi na koreografiji kako bi opet ostvarila dobar uspeh.

Poziv za učestvovanje u takmičenju “Tvoje lice zvuči poznato” sa pevačicom Elenom Risteskom, je dobila od producenata emisije, i na svojim treninzima se vredno pripremala sa svojim partnerom na sceni, Lukom.

Luka je od skoro sa nama, i meni se mnogo svidelo što sam igrala sa njim, a to je i prvi put da igram sa nekim dečakom – kaže Maša i dodaje da joj je bilo mnogo zabavno.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Osim u ovoj emisiji, prošle godine je učestvovala i u jednoj od epizoda “X Faktora” sa učesnicom Tamarom Milanović.

Međutim, iako joj se sviđa kada igra sa svojim drugarima, ipak više voli kada nastupa sama.

Meni je svejedno sa kim igram, jer volim da igram i plešem, ali mi je bolje kada sam sama jer nemam opterećenje da li ću nešto pogrešiti ili zakasniti, već igram sama i opustim se – rekla je Maša i istakla da joj je za ples omiljena pesma “Barakuda” od Bojane Vunturišević jer je ona najviše opusti.

Foto: TV Prva

Foto: TV Prva

Inače, u slobodno vreme sluša Rijanu, Lejdi Gagu i Bijons, ali i tada ne zaboravlja na ples, već sama smišlja nove koreografije koje često pokaže i na treningu, a voli da bude i sa svojim drugaricama.

Malena Maša je poručila svima koji žele da se bave plesom da dođu u njenu školu koja broji oko 240 članova, jer će njeni treneri Staša, Nataša Gvozdenović, Nataša Stanković, Jelena, Sandra i Milica primiti svakog ko voli da igra.

Za kraj je istakla da joj je jedna od najvećih želja da jednog dana ode u Ameriku i zaigra na čuvenom Brodveju, a redakcija Telegraf.rs portala joj želi svu sreću!

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u