Društvo

Čačak: Nevreme, poplave, požar

Objavljeno: 22.07.2014 | 01:05Izvor: B92

Olujno nevreme praćeno jakim vetrom i grmljavinom pogodilo je posle podne Čačak.

U čačanskom selu Milićevci večeras je od udara groma izgorela hala površine oko 100 metara kvadratnih, potvrdio je Tanjugu načelnik odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić.

Prema njegovim rečima, u pitanju je poslovni objekat fabrike koja se bavi preradom drveta i pločastog materijala. 

"Vatrogasci su brzo izašli na lice mesta i sprečili da se vatra proširi na seno, nedaleko od hale", rekao je on. 

U Preljini kod Čačka je zbog oluje i obilne kiše, koja i dalje pada, voda prodrla u kuće oko 15 domaćinstava, izjavio je Tanjugu predsednik preljinske mesne zajednice dr Aleksandar Radojević. 

Prema njegovim rečima, žiteljima ovog područja već treći put za kratko vreme dešava se ista situacija, pošto je voda i večeras ušla u kuće i štale, a izlila se i kanalizacija. 

"Koridori Srbije su napravili tampon koji se sprečio oticanje bujičnih voda, pa su se slile u objekte gde je u pojedinim trenucima voda dostizala 80 centimetara", rekao je Radojević, koji je i narodni poslanik u republičkom parlamentu. 

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Čačka Milana Bojovića, kiša je napravila probleme i naselju Sajmište, gde je isključena struja, da ne bi došlo do kvara. 

On je naveo da se u tom naselju izlila kanalizacija i da je saobraćaj bio u prekidu u Ulici Đorđa Tomaševića, ali je u međuvremenu normalizovan. 

"Budući da je kiša sada slabijeg intenziteta, voda je počela da se povlači, a nadležni iz Elektrodistribucije izaći će na teren da urade svoj posao", rekao je Bojović


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u