Društvo

BUREGDŽIJA NA STOLU NAŠAO PUN NOVČANIK DEVIZA: Vratio ga vlasniku, i evo kako je nagrađen!

Objavljeno: 31.08.2016 | 14:25Izvor: Telegraf.rs

- Taj novac je neko s mukom zaradio, sva dokumenta su bila unutra. Meni ne treba tuđa muka, nije sve u novcu - rekao je pošteni nalazač

Buregdžija Sehadet Ferati juče je u buregdžinici u kojoj radi, na stolu, pronašao novčanik sa većom sumom novca i odmah ga vratio njegovoj vlasnici.

Kaže tako je vaspitan, a i novac je verovatno s mukom zarađen, prenosi sandzaklive.rs.

– Tako sam i vaspitan, ali i gazda buregdžinice strogo zahteva da sve što se pronađe se prijavi, kako bi se našao vlasnik zaboravljenog. I taj novac je neko s mukom zaradio, sva dokumenta su bila unutra. Meni ne treba tuđa muka, nije sve u novcu – rekao je ovaj pošteni nalazač.

Foto: zepce.ba

Vlanica izgubljenog novčanika, nastavnica Hajrija Gegić nije verovala da će joj novčanik vratiti onaj ko ga pronađe, obzirom da je unutra bila, za ovo teško vreme, pozamašna suma novca.

– Znate kako vas novac koji izgubite preseče. To je ušteđevina, bilo je par stotina evra. Za pola sata su došli do mog broja i pozvali me da dođem po novčanik u njihovu buregdžinicu.Malo je danas ovako poštenih i dobrih ljudiPuno sam im zahvalna na ovom gestu – rekla je vlasnica novčanika Hajrija Gegić.

Foto: Freeimages/lusi

Foto: Freeimages/lusi

Poštenom nalazaču koji je odbijao lepu nagradu od Hajrije, ona je krišom ostavila 1.000 dinara, ali Sehadet Ferati i vlasnik buregdžinice Aida nisu želeli ni to da uzmu.

Podelite sa nama u komentarima da li se slažete sa reakcijom buregdžije.

 

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u