Društvo

BRAVO: Nekada je svirala u Knezu, a danas niže uspehe na takmičenjima!

Objavljeno: 04.05.2016 | 21:18Izvor: 24sata.rs

Pre godinu dana pisali smo o Jovani Savić kao devojčici koja svira u Knez Mihailovoj, a danas ima brojne diplome i medalje. Poslednju je donela s Republičkog takmičenja, koje je održano u muzičkoj školi "Josip Slavenski" u Beogradu, i to za prvo mesto.

- Jovana je jako srećna i zadovoljna, svi smo veoma ponosni na nju. Ovo joj je već šesta nagrada, ali svaki put, nagrada je nova potvrda za sav njen trud koji ulaže u vežbanje - govori Jovanina mama, Nina.

Kako kaže, jedini put ka uspehu je kontinuirano vežbanje.

- Uvek mora posebno da se vežba za takmičenja jer, svako takmičenje zahteva poseban program - objašnjava ponosna mama.

Jovana mnogo vremena provodi svirajući violinu, ali kako kaže njena mama: "Svako ko želi da postane vrhunski instrumentalista mora da se odriče mnogih stvari".

- Jovana se trenutno sprema za međunarodno takmičenje, i baš sada uči novi program koji je potreban - kaže ona i dodaje da ne sumnja da će Jovana i na tom takmičenju odneti pobedu.

Podsetimo, nakon pisanja o ovoj devojčici i njenom sviranju violine zarad prikupljanja novca za novu, bolju violinu, Grad Beograd je otvorio Fondaciju za mlade talente, koja obezbeđuje novčana sredstva mladim talentima, te svi mladi mogu da računaju na odlaske na takmičenja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u