Društvo

BRAĆA SE UTOPILA ZBOG 200 DINARA: Drugovi nastradalih dečaka na Srebrnom jezeru optužili vlasnike pedalina za nesreću!

Objavljeno: 28.09.2016 | 00:00Izvor: Telegraf.rs

Dečaci su svedočili da su ih Dragan i Milina Stanković iz Niša mamili obaranjem cene rentiranja plovila

Drugari braće Stefana (14) i Nikole Petrović iz Trske, koji su se 11. septembra utopili u Srebrn0m jezeru, za nesreću su optužili vlasnike kobne pedaline Daragana (64) i Milinu Stanković (63) iz Niša.

Oni su navodno dečake ubedili da rentiraju plovilo tako što su spustili cenu sa 500 na 300 dinara, a uz sve to dozvolili su da se na njega popne više dečaka nego što je predviđeno.

Kako Novosti saznaju iz izvor bliskog istrazi, deca su svedočila kako su  iznajmila dve pedaline, crvenu i plavu. Stefan i Nikola bili su na crvenoj, sa još tri druga M.P., M.R.,  i P.M., što znači da ih je bilo petoro, iako je pedalina predviđena za četvoro.

Dok su prolazili pored obale, dečake su vlasnici crvenih pedalina dozivali i ubeđivali da svrate i provozaju se.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Pošto su deca bila neodlučna, Dragan i Milina su ih ubedili tako što su im cenu sa 500 dinara smanjili na 300 dinara za sat vremena vožnje. Pritom, niti su ih pitali da li znaju da plivaju i koliko imaju godina, niti su im dali zaštitne prsluke – kaže izvor iz istrage.

Kad su se našli blizu obale jezera, svi dečacu, sem jednog sa plave pedaline, sišli su u jezero i kupali se.

U vodu dubine ko 5 metara, sišla su i braća Stefan i Nikola ali su se u njoj držali za pedalinu, jer ne zanju da plivaju. Posle kupanja, pošto su se dečaci vratili na pedalinu i počeli da se oblače, niko nije primetio da je Nikola, koji je stajao na prednjoj strani pedaline, skliznuo u vodu.

– Dačsi su odjednom čuli Stefana ako viče “Ljudi, Nikola se davi!” i videli ga kako skače za bratom u vodu. Za Stefanom je skočio i njegov drug M.P. i pokušao da im pomogne, ali braća su već potonula- kaže izvor Novosti.

Kad su videli da su im drugovi potonuli, dečaci su počeli da vrište da vrište i zovu u pomoć trenera, koji je sedeo u kafiću sa direktorom i vozačem. Trener je odmah skočio u vodu i krenuo ka njima, kao i jedan čovek koji se vozio na pedalini, ali su deca bila predaleko i kasno su stgli. U svojim izjavama pred tužiocem, svi dečaci su rekli da su im direktor i trener zabranili kupanje, ali da im vožnja na pedalinama nisu spominjali, izuzev jrdnog dečaka, koji je rekao da su im oni dali dozvolu za vožnju.

Vlasnici pedaline na kojoj su bila stradala braća priznali su delo za koje se sumnjiče, dok su direktor škole i trener negirali svoju krivicu. Oni su tvrdili da deca od njih nisu dobila dozvolu za vožnju pedalinama, jer su im izričito zabranili da prilaze jezeru.

Braća Stefan i Nikola utopila su se nekon igranja fudbalske utakmice na koju su došli sa 12 drugara, direktorom OŠ “Karađorđe” iz Rače Zoranom Jovanovićem i trenerom Markom Glišićem.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u