Društvo

BOŽJE ČUDO U SRBIJI: Sveće se SAME ZAPALILE na Veliku Gospojinu!

Objavljeno: 25.09.2016 | 18:28Izvor: Kurir

SVILAJNAC - Meštani sela Porodin pored Svilajnca tvrde da se u njihovoj crkvi dešavaju čuda, a poslednje u nizu dogodilo se na Veliku Gospojinu 28. avgusta, kada su se sveće same zapalile.

Svedok je vernica Gorica Jagodić, koja je kupila 15 sveća i krenula da celiva ikone, kada se dogodoilo čudo.

"Sagnula sam se da celivam časni krst i u jednom momentu sam osetila toplinu na obrazu. Kada sam pogledala, u desnoj ruci svih 15 sveća je gorelo. Niti sam videla da se pale, niti sam ih ja upalila. Prava buktinja, neverovatno. Bila sam zbunjena, ali sam shvatila da je to Bogorodica na svoj praznik udesila", kaže Gorica.

Ona je dodala da je odmah potom zaplakala i istovreme osetila neobičan osećaj prijatnosti. Dodaje da joj je svejedno da li joj neko veruje.

Sveštenik i paroh pordinski Radisav Spasojević kaže da se dugo premišljao da li da priču iznosi u javnost, ali je ipak odlučio da, prema metafori iz Novog zaveta "Ne zakopava srebro koje mu je Gospod dao".

"Čudo se desilo i time postalo javni događaj voljom Božjom, te ne smemo o tome da ćutimo, pogotovo kada je danas naša vera postala ugrožena", naveo je on.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u