Društvo

BOLESNO Kinez u Sarajevu planira da prodaje pseće meso!

Objavljeno: 28.11.2015 | 10:09Izvor: Alo!

Kinez Ksijao Čeoa želi da u Sarajevu početkom sledeće godine otvoriti "fast food" u kojem bi prodavao pseće meso. On živi u sarajevskom naselju Buća Potok, a u BiH želi da nastavi prehrambenu tradiciju svoje zemlje.

"Moram od nečega da živim, do sada sam držao jednu prodavnicu na Alipašinom Polju gde je moglo da se kupi sve i svašta po niskoj ceni, ali prodaja loše ide pa sam odlučio da promenim biznis", rekao je za Sarajevo365.com na gotovo tečnom bosanskom jeziku.

Na pitanje kako misli da sprovede svoj plan u gradu u kojem su psi zaštićeni, Ksijao je rekao da ga to ne zanima jer u Sarajevu uvek ima dovoljno turista.

"U Kini je sasvim normalno jesti dobro pripremljene pse, kao što je slučaj i sa supom od morskog psa ili mesom zmije, a turista uvek ima dovoljno, koji i kod mene u Kini idu da jedu ovakve vrste jela", napominje on.

Dodao je da još uvek nije dobio sve potrebne dozvole za otvaranje restorana brze hrane, ali očekivao je da će sve biti gotovo početkom sledeće godine.

Nakon objave njegovih planova, reakcija javnosti bila je oštra. Ksijao je "otišao na odmor" u Sjenicu, najverovatnije da bi se sklonio od velikog broja upućenih pretnji od, kako tvrdi, zaštitnika životinja te da bi se "prašina malo slegla".

Njegov prijatelj i poslovni saradnik potvrdio je za da ovaj Kinez prima pretnje i da se ne boji, ali i da nailazi na poteškoće u svojoj nameri da dobije dozvolu za rad te da su šanse da otvori "fast food" sa takvom vrstom mesa izuzetno male, skoro i ne postoje.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u