Društvo

BOG JE POGLEDAO: Radila u kafiću za 18.000 dinara, a onda je dobila ponudu koja se ne odbija...

Objavljeno: 30.07.2014 | 13:51Izvor: Kurir

Zaradim po jednom poslu i do sedam puta više nego što su bila moja mesečna primanja koja sam imala u kafiću

Anja Anđela Perić je napustila srednju školu i nastavila da je pohađa vanredno da bi se zaposlila i mogla sebi da priušti ono što su imale njene imućnije vršnjakinje. Radila je u kafiću u Beogradu i po 15 sati dnevno za 18.000 dinara. Onda joj se sudbina osmehnula i neverovatnim sticajem okolnosti dobila je ponudu koja se ne odbija.

Imam 19 godina i kao većina mojih vršnjaka, nisam bila baš u prilici sebi da priuštim sve što želim. Nažalost, roditeljske plate su toliko minimalne da me je bilo sramota i da tražim nešto. Mladi danas nemaju drugog izlaza sem da kao ja, rade za mesečnu platu od 18.000 dinara od koje ne možete mnogo, da ne kažem ništa", počinje svoju priču Anja.

U kafić u kom je Anja radila je sasvim slučajno na kafu svratila naša mankenka Agneta Azirović, koja radi kao skaut za modele.

"Radila sam u jednom beogradskom kafiću kao konobarica, mnogo puta i po 15 sati dnevno. Bilo je strašno jer nas vlasnik lokala nije tretirao kao ljude. Bog me je pogledao jedno popodne kad je Agneta Azirović ušla sa svojom ćerkicom u baštu lokala i kad sam je uslužila, spontano smo ušle u priču. Dala mi je svoju vizit karticu i rekla da se javim jer imam veliki potencijal da budem odličan model. U tom trenutku sam imala plavu kosu i veštačke nokte kao i većina devojčica u Beogradu. Posle nekoliko dana sam došla kod Agnete u agenciju Crystal i sve se to promenila, vratila sam prirodnu boju kose, ošišala se i skinula veštačke nokte. Tako moja manekenska karijera kreće", rekla nam je Anja.

Za jako malo vremena za Anju su počele da se grabe vodeće svetske modne agencije, a trenutno radi kampanju za Njujorker. Pitali smo je i koliko sada zarađuje po poslu.

"Jako je nezahvalno pričati o ciframa u Srbiji, ali to ću uraditi jer želim da dam nadu drugim devojčicama u Srbiji da zaista svojim radom mogu da se izbore i zarade. Zaradim po jednom poslu i do sedam puta više nego što su bila moja mesečna primanja koja sam imala u kafiću", otkriva nam ova prelepa brineta.

Sada ne razmišljam da li ću imati za račune

Pitali smo Anju kakvu promenu u životu joj je donela bolja finansijska situacija, iznenadila nas je odgovorom. "Dala mi je sigurnost i spokoj, sada ne moram da mislim da li ću imati da platim račune na kraju meseca", rekla nam je.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u