Društvo

Bjelogrlić sprema vojnu paradu za Putina

Objavljeno: 02.10.2014 | 11:04Izvor: Alo!

Tačno 36 godina pošto je u tandemu s Boškom Buhom "izbombardovao" fašiste na filmskom platnu, glumac Dragan Bjelogrlić će uskočiti u ulogu reditelja vizuelnog spektakla koji će biti predstavljen 19. oktobra.

BEOGRAD - Vojna parada povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda, na kojoj će 16. oktobra počasni gost biti predsednik Rusije Vladimir Putin, biće ne samo jedna od najvećih u poslednjih nekoliko decenija, već će to biti i prilika da se na istom mestu nađu legendarni Prle i neustrašivi Sirogojno, junaci iz kultnih partizanskih ostvarenja "Otpisani" i "Boško Buha".

Naime, organizatori ove desetodnevne manifestacije pronašli su čoveka po kojem je napisan lik Prleta i on će iz prve ruke ispričati koje spektakularne akcije iz serije su se zaista dogodile i na ulicama okupiranog Beograda.
Tačno 36 godina pošto je u tandemu s Boškom Buhom "izbombardovao" fašiste na filmskom platnu, glumac Dragan Bjelogrlić će uskočiti u ulogu reditelja vizuelnog spektakla koji će biti predstavljen 19. oktobra u "Kombank areni".

Milovan Drecun iz organizacionog odbora najavljuje da će ključni događaj biti parada koja će se desiti na Novom Beogradu.

"Događaj u "Areni", 19. oktobra, biće poseban. Ideja je da na jedan drugačiji, pre svega moderniji način obeležimo godišnjicu oslobođenja Beograda i više je približimo mladoj generaciji koja evidentno ne zna mnogo o tome. Želimo da se sećanje na ove događaje ne svede na polaganje venaca i neku večernju akademiju. Zanimljivo je da će tu biti čovek po kojem je nastao lik Prleta iz "Otpisanih", ali biće predstavljeno i mnogo neispričanih priča iz ovog doba. Ključna poruka je da se ne zaboravi antifašizam i da se jasno pokaže da je Beograd grad slobode, uvek bio i ostaće", kaže Drecun.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u