Društvo

BEZ BREJKOVA: Đoković - Raonić 2:1

Objavljeno: 28.01.2015 | 09:28Izvor: Telegraf.rs

Prvi reket sveta i Srbije igra četvrtfinale AO protiv Miloša Raonića koji, takođe, živi i trenira u Monaku

Najbolji svetski teniser Novak Đoković  igra svoj četvrtfinalni duel na Australijen openu protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Osim što se bore za polufinale, ovaj meč bi se mogao nazvati i ”bitka za Monako” s obzirom na to da obojica žive i treniraju u ovoj malenoj državi.

Tokom karijere su se četiri puta sastajali i sve četiri pobede izvojevao je srpski teniser. Prvi put su ukrstili koplja u Beogradu, u okviru Dejvis kupa, da bi zatim igrali u Rimu, na Rolan Garosu i mastersu u Parizu.

– On je veoma disciplinovan igrač koji dosta vremena provodi van terena kako bi se pripremio za teške bitke – rekao je Đoković za kanadskog tenisera koji vodi poreklo iz Crne Gore.

Za Raonića bi problem mogla da predstavlja činjenica da je samo jednom uspeo da zabeleži trijumf protiv velike trojke Đoković-Nadal-Federer, a upravo je poslednjeg savladao prošle godine u glavnom gradu Francuske.

Đoković je odlično otvorio meč i sa nulom stigao do svog prvog gema, da bi u drugom vrlo brzo došao do prve brejk lopte (40:30) zahvaljujući servis greški protivnika i sjajnim lobom. Ipak, Raonić se izvukao drugim asom, a potom je vezao još dva i izjednačio na 1:1.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u