Društvo

BEOGRAD POD OPSADOM! Agenti iz SAD i Rusije, SNAJPERISTI sa krovova i 7.000 policajaca čuvaju SVETSKE DIPLOMATE

Objavljeno: 30.11.2015 | 08:44Izvor: Telegraf.rs

Za bezbednost tokom trajanja Ministarskog saveta OEBS-a u Beogradu brinuće preko 7.000 policajaca koji će biti raspoređene u pet prstenova obezbeđenja, a snajperi će biti raspoređeni po krovovima zgrada u blizini mesta sastanaka

Ministarski samit OEBS-a održaće se 3. i 4. decembra u Beogradu, a mesta za sastanke svetskih diplomata biće “Kombank arena” i Palata Srbije. Ipak, da sve bude u najboljem redu, kada je bezbednost ovog skupa brinuće preko 7.000 policajaca, a da ništa ne sme da prođe nepredviđeno pokazuju i jake formacije bezbednosnih snaga, koje će biti raspoređene u pet prstenova obezbeđenja, a snajperi će biti raspoređeni po krovovima zgrada u blizini mesta sastanaka!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pored srpskih bezbednosnih službi biće tu i specijalci drugih država, a tako će naprimer dva svetska funkcionera državni sekretar SAD Džon Keri i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov u Srbiju doći sa svojim obezbeđenjem.

O neposrednoj Kerijevoj bezbednosti brinuće tajna služba koja u opisu posla ima zaštitu predsednika SAD, odnosno najviših funkcionera i američke valute dolar. Ovi operativci su jedini koji imaju pravo da odbiju naređenje predsednika SAD.

Sa Lavrovim dolaze operativci FSB i oni će biti zaduženi samo za prvi prsten bezbednosti dok će za sve ostalo biti zadužene domaće službe. Svi ostali funkcioneri su pod zaštitom srpskih bezbednjaka i policije.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Učešće je potvrdilo oko 70 država i oko 40 ministara inostranih poslova. Očekuje se da će biti oko 7.000 učesnika Samita – članova delegacija, obezbeđenja i organizatora.

Samit se bezbednosno pokriva po ugledu na nedavni Kineski samit u Beogradu, samo što je u organizaciju i obezbeđivanje predstojećeg okupljanja uključen glomazniji državniji aparat. Domaće službe iskoristile su i iskustva prošlogodišnjeg samita u Švajcarskoj.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u