Društvo

BEBU UMOTALA U NAJLON KESU I PUSTILA DA ISTRUNE ISPOD KREVETA: Jezivi detalji UŽASA u ženskom zatvoru u Požarevcu!

Objavljeno: 29.05.2016 | 10:58Izvor: Telegraf.rs

U sredu uveče, Zlatine cimerke čule su krike iz kupatila, pa su pozvale stražarsku službu. Osuđenica je zatečena isečena po vratu, prevezena je u bolnicu, a sat kasnije pronađen je i bebin leš

Zlata Stanimirović (38) krila je punih 11 dana leš svoje bebe ispod kreveta u zatvorskoj ćeliji u Požarevcu, a zbog truležnih promena, lekari ne mogu da utvrde da li je osuđenica polovinom maja ubila svoje dete odmah po porođaju ili je mrtvorođeno!

Osuđenica je u četvrtak, dan nakon što je u njenoj ćeliji pronađena mrtva beba, odvedena u Beograd gde će biti podvrgnuta psihijatrijskom veštačenju. Kako se navodi, ona se porodila 15. maja u zatvorskom kupatilu, nakon čega je bebu umotala u najlon-kesu i sakrila ispod kreveta.

– U sredu uveče, najverovatnije zbog griže savesti, Zlata se isekla žiletom po vratu i prebačena je u požarevačku bolnicu. Tamo je u bunilu pominjala neku bebu, pa je pretresom ćelije iste večeri pronađen leš novorođenčeta – objašnjava Informerov izvor.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

U zatvoru je odmah pokrenuta opsežna istraga da bi se utvrdilo kako niko nije znao za Zlatinu trudnoću.

– Zlata je ranije bila u poluotvorenom odeljenju i najverovatnije je zatrudnela tokom vikend-odsustva. Kasnije je zbog disciplinskih prekršaja izgubila pravo na poluotvoreni tretman i prebačena je u zatvoreni. Tih meseci je krila trudnoću tako što je nosila pojas koji joj je stezao stomak. U poslednje vreme nosila je širu garderobu i nije se skidala pred cimerkama u ćeliji. Išla je na kupanje isključivo noću, sama i nijedna od pet cimerki mesecima je nije videla golu – dodaje izvor.

On dodaje da su u sredu uveče Zlatine cimerke čule krike iz kupatila, pa su pozvale stražarsku službu. Zlata je zatečena isečena po vratu, prevezena je u bolnicu i sat kasnije pronađen je i bebin leš.

U Upravi za izvršenje sankcija potvrdili su nam da je Zlata svojevoljno krila trudnoću, iako bi kao trudnica imala brojne pogodnosti. Bila bi smeštena u zatvorsko porodilište, gde bi imala stalni lekarski nadzor.

– Polovinom maja jedna stražarka je primetila da je toj osuđenici loše i odvela ju je kod lekara. Ponuđen joj je ginekološki pregled, ali ona je to odbila. Kazala je doktorki da dugo nije imala menstruaciju i da je sada navodno dobila, zbog čega obilno krvari – objašnjavaju iz UIKS.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u