Društvo

BAKA HEROJ RASPLAKALA SRBIJU: Detalji stravične nesreće u kojoj je spasla svog unuka Andreja (2)! (FOTO)

Objavljeno: 31.08.2016 | 16:59Izvor: Telegraf.rs

Vatrena stihija progutala je terasu i sobu porodice Pavlovski u novobeogradskom soliteru, a uzrok požara je nepoznat, mada se sumnja da je neko sa višeg sprata bacio pikavac

Porodica Pavlovski sa Novog Beograda juče se pukom srećom spasla od vatrene stihije, koja im je u jednom trenu progutala terasu i dnevnu sobu stana na sedmom spratu stambene zgrade u Ulici Agostina Neta broj 24 u Bloku 70a.

U trenutku izbijanja požara u stanu su bili Marijonka Pavlovski (71) i njen dvogodišnji unuk Andrej, koji su se nagutali dima, prenose novosti.rs.

Drama je počela oko 16.30, kada je vatra sa terase progutala prozorsko okno i počela da se širi dnevnom sobom. U tom trenutku, vlasnica stana Marijonka Pavlovki bila je u kuhinji sa svojim dvogodišnjim unukom iščekujući sina i snaju sa posla.

– Osetila sam dim dok sam spremala ručak, ali nisam ni naslutila da je to na mojoj terasi – kroz suze prepričava penzionerka Marijonka Pavlovski i dodaje: – U tom trenutkuuletela mi je komšinica u stan. Od dima se nije ništa videlo.Zagrlila sam unuka i predala ga komšinici, koja ga je iznela iz stana. Pokušala sam lavorima vode da gasim vatru. Međutim, svakim sekundom se požar sve više širio.

U Blok 70a ubrzo je stiglo i sedam vatrogasnih vozila sa ukupno 20 vatrogasaca-spasilaca, koji su u kratkom vremenskom roku lokalizovali požarUzrok požara još nije poznat. Definitivno je vatra buknula na terasi odakle se proširila u stan. Ipak, ostaje nepoznanica šta je moglo da izazove vatru jer, prema rečima vlasnice, na terasi nema ni elektro-instalacija.

Foto: novosti.rs/N. Fifić

Foto: novosti.rs/N. Fifić

– Evo pogledajte kako je ostalo, samo crni zidovi i delovi garderobe od unuka koji su se sušili na štriku. Bog sam zna šta se dogodilo, da li je neko bacio pikavac ili nešto tome slično. Bile su i dve plastične stolice i sto, sve je vatra istopila. Opet, dobro je da je mom unuku život spasen – teši se Pavlovska.

Na svu sreću, Marijonka Pavlovski i njen dvogodišnji unuk prošli su bez povreda, ali svu zahvalnost, kaže, duguju komšijama, koji su ih brzo zrbinuli.

– U trenutku sam se setila da je komšinica sa osmog sprata lekar, pa sam dečaka odnela kod nje. Ona mu je pružila prvu pomoć, umirila ga i iznela na svež vazduh. Sve je ovo nebitno, samo da su živi i zdravi – u dahu prepričava komšinica iz stana pored, koja je i sama preživela požar u kome joj je pre nekoliko godina potpuno izgoreo stan u Bloku 45.

Komšiluk u Bloku 70a u Novom Beogradu za porodicu Pavlovski ima samo najbolje reči. Kažu da su skromni, složni i humani ljudi, koji su se svima našli kada je trebalo.

– To je porodica za primer u celom kraju. Čekali su više od deset godina u braku na malog Andreja i sada da ih ovo snađe, da im se dogodi da su u trenu mogli da ga izgube. Strašno i nepravedno. Svi ćemo im pomoći koliko budemo mogli jer oni to zaslužuju. Samo neka su živi i zdravi izašli iz ovoga, ostalo je nadoknadivo – priča komšinica iz susednog ulaza.

 

 

(Telegraf.rs / Novosti.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u