Društvo

APEL! SRBIJO, SPASI OGNJENA: Pokažimo humanost pomozimo teško obolelom mladiću!

Objavljeno: 19.03.2017 | 20:53Izvor: medio.rs

Ognjen Petrović (25), sin pokojnog novinara Zorana Petrovića Piroćanca, boluje od raka limfnih žlezda * Za lečenje transplantacijom matičnih ćelija u Nemačkoj treba mu 100.000 evra

Ognjen Petrović (25) iz beogradskog naselja Sremčica boluje od raka limfnih žlezda i za lečenje mu je hitno potrebno 100.000 evra u Nemačkoj! Ovaj hrabri mladić, inače sin pokojnog novinara Zorana Petrovića Piroćanca, trenutno se nalazi na klinici u Flenzburgu, gde se priprema za transplantaciju matičnih ćelija, koja bi trebalo da se obavi najkasnije početkom maja.

Borba za život

Ognjen se sa bolešću bori još od 2014. godine. Sve do januara lečio se u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, ali uprkos velikim naporima lekara, stanje mu se nije poboljšalo. Njegova majka Milena Bratuljević kaže da je Ognjenu klinika u nemačkom Flenzburgu poslednja šansa da nastavi da živi.U Kliničkom centru u Beogradu su sve pokušali, Ognjen je prošao hemoterapiju, imunoterapiju, zračenje, probali su lekari da mu urade i autotransplantaciju matičnih ćelija, ali njegov organizam nije reagovao ni na šta. Najprostije rečeno, bio je imun na svaku vrstu terapije. U novembru prošle godine lekarima nije preostalo ništa drugo nego da ustanove da se bolest, uprkos svemu, i dalje razvija - kaže Ognjenova majka Milena, lekar po struci.

informer.rs
 

Ona kaže da je jedina šansa za spas njenog sina da se u Klinici "Malteški vitezovi" u Flenzburgu podvrgne posebnoj vrsti imunoterapije, koja se u Srbiji ne radi.

- Stupili smo u kontakt sa direktorkom te klinike, inače Srpkinjom Nadom Basarom, i Ognjen se od januara tamo leči. Do sada je primio pet doza, a rezultati posle četvrte su pokazali da mu je organizam reagovao na terapiju. Ostalo mu je da primi još tri doze.

Ova terapija predstavlja uvod u transplantaciju matičnih ćelija od donora, što je naredni korak u lečenju mog sina - objašnjava Milena.Ona kaže da je novac za imunoterapiju, oko 40.000, obezbeđen zahvaljujući pomoći građana Sremčice, prijatelja i kolega, ali da je skupljanje para za transplantaciju u toku. Ova majka poziva sve dobre ljude da pomognu.

- Transplantacija košta oko 100.000 evra i mi toliki novac nemamo, niti više rodbina i prijatelji mogu da nam pomognu.Znam da je u Srbiji kriza, ali kada bi 100.000 ljudi uplatilo samo po evro, naš Ognjen bi nastavio da živi. I zato molim sve koji mogu da pomognu - moli očajna majka.

informer.rs
NE ODUSTAJE OD BORBE: Ognjenu drugari pružaju veliku podršku

Ognjen je, inače, sin čuvenog srpskog novinara, geopolitikologa i ratnog izveštača Zorana Petrovića Piroćanca, koji je preminuo 2015. godine. Ostao je upamćen kao izveštač sa ratišta širom sveta - Južne Amerike, Bliskog istoka, Afrike. Pre smrti radio je u Institutu za geopolitičke studije u Beogradu.

Lavovska borba

Majka Milena kaže da je očeva smrt zatekla Ognjena u jeku borbe protiv raka.
- Mnogo ga je pogodila očeva smrt, bili su jedan drugom velika podrška, ali ni tada nije klonuo duhom. Nastavio je i posle toga lavovski da se bori za život, kao što to čini i sada. I ne bih volela da mu se, ne daj Bože, desi najgore samo zato što nemamo potreban novac za lečenje - kaže na kraju razgovora majka Milena.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u