Društvo

APEL: Pomozimo malom Pavlu (5) da ozdravi

Objavljeno: 09.08.2016 | 23:44Izvor: Kurir

Ja sam Pavle. Rođen sam 2011. u Kosovskoj Mitrovici. Od početka mog života pratili su me veliki problemi. Rodio sam se u sedmom mesecu mamine trudnoće i imao sam malo više od kilograma. Posle nedostatka kiseonika i komplikacija u inkubatoru, konstatovana mi je dijagnoza CP G.80 (cerebralna paraliza).

Moji roditelji i cela moja porodica su uz mene i bez njihove pomoći ne mogu sam da funkcionišem. Vodili su me na sve preglede i u sve bolnice koje postoje u Srbiji, na mnogo terapija i na banjska lečenja, ali ja još uvek ne mogu da hodam. Sada, posle tri godine, pojavljuje se velika nada u vidu transplantacije matičnim ćelijama u Ukrajini u Kijevu.

Skupljamo pare za moju operaciju i svi nam pomažu, ali to je skupo i ne možemo sve sami da skupimo. Svaka transplantacija povećava psihomotoričko stanje do 30 odsto. Drago mi je da mogu da vam saopštim da su me lekari klinike „EmCell“ prihvatili na implantaciju matičnih ćelija. To znači da će lečenje biti uspešno!

Potreban je novac za odlazak za naredna tri puta na tretman matičnim ćelijama u Ukrajinu. Pored toga, zbog jakih bolova ovaj dečak mora da ide u bolnicu koja se nalazi u Ćupriji na omekšavanje spazma, u banju, potrebni su mu vitamini za razvoj, fizikalni tretmani, a tu su i troškovi puta i boravka na pomenutim lokacijama radi poboljšavanja celokupnog stanja.

Da pomogneš Pavlu, upiši 43 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u