Društvo

A NEMA POSAO: Nezaposlena medicinska sestra spasla život čoveku koji je slomio kičmu!

Objavljeno: 03.09.2014 | 02:47Izvor: Telegraf.rs

Anđela Stojčev (22) spasla je život Dejana Živića (33) koji je slomio kičmu prilikom skoka sa mosta u Moravicu kada se glavom zabio u rečno dno

Dejan Živić (33), iz aleksinačkog sela Vakup, danas je napustio nišku bolnicu gde se petnaest dana oporavljao od posledica povreda koje je zadobio kada je iz zabave skočio sa mosta u Moravicu i glavom se zabio u rečno dno. Zaslugu što je živ, i što život neće provesti u invalidskim kolicima pripisuje dvadesetvogodišnjoj nezaposlenoj medicinskoj sestri Anđeli Stojčev, koja, svesna mogućnosti da je slomio kičmu, nije dozvolila nikome da ga dira do dolaska Hitne pomoći.

Da je devojka bila u pravu pokazalo se na niškoj Neurohirurškoj klinici gde je ustanovljeno da je Dejan slomio šesti kičmeni pršljen i zadobio nagnječenje moždine, zbog čega ga je nestručna pomoć mogla koštati života.

- Ničeg se ne sećam dok se nisam probudio u bolnici. Čuo sam od lekara da postoji mogućnost da ću ostati nepokretan. Na sreću, povrede su sanirane, izbegnuto je najgore i to zahvaljujući Anđeli. Jedva čekam da dovoljno ozdravim i da je upoznam – kaže za Telegraf Dejan Živić.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Njegov brat Bojan dodaje da su i lekari potvrdili da je Anđela spasila život Dejanu.

Lekari su kazali da je devojka uradila pravu stvar, jer bi svako pomeranje, s obzirom na povrede koje je brat imao, moglo da izazove fatalan ishod. Gledao sam kako mu pažljivo prilazi, opipava mu udove, nešto mu je uradila na vratu i on je prodisao – opisuje Bojan događaj koji se umalo pretvorio u tragediju.

Anđela kaže da je Dejanov oporavak usrećio, te da je njegovo spašavanje smatrala svojom dužnošću.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Sve se desilo veoma brzo, kada sam videla da je mladić nakon skoka ostao u vodi, nisam se ni trenutak premišljala. Skočila sam za njim, i nisam dozvoljavala nikome da mu priđe. Adrenalin mi je toliko skočio da se ne sećam svih detalja, ali moji drugovi koji su sve to gledali, kažu da sam se otimala za Dejana sa ljudima koji su hteli da ga vade iz reke. Znala sam koliko je to opasno i pokazalo se da sam bila u pravu – priča Anđela.

Ističe, da se profesijom bavila kraće vreme, dok je volontirala.

- Tada mi je bio jedini zadatak da delim terapiju bolesnicima. Ovo mi je bilo prvi put da se borim za nečiji život, i veroma mi je drago što sam bila u stanju da se nosim sa tim izazovom – zaključuje ova devojka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u