Društvo

175 Jagodinaca šutnuli na ulicu! Evo kako se italijanska kompanija obračunala sa pobunjenima

Objavljeno: 28.11.2015 | 19:27Izvor: Press

Deset dana nakon što je održan jednočasovni štrajk upozorenja u italijanskoj fabrici Andrea konfekcioni u Jagodini, menadžment kompanije podelio otkaze štrajkačima

Ko se buni - leti napolje!


Samo deset dana posle jednočasovnog štrajka upozorenja u italijanskoj fabrici Andrea konfekcioni, koji je zbog nepoštovanja radničkih prava organizovao sindikat Nezavisnost, došlo je do najgoreg epiloga po radnike. Njih 175 koji su učestvovali u protestu dobili su otkaze.

Umesto dijaloga sa zaposlenima i rešavanja pitanja koja su bitna za njih, menadžment je rešio da probleme reši kažnjavanjem pobunjenih.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile



Sindikalci su na protestu 17.novembra zahtevali obrazloženje za uvođenje 10-časovnog radnog vremena, kao i da se osim jedne polučasovne pauze, radnicima omogući još jedna pauza u trajanju od 15 minuta.

Poslovodstvo je u pisanoj formi dostavilo zaposlenima odgovor da odbija sindikalne zahteve, kao i da ne prihvataju pregovore. Generalni direktor Dejan Šiškovski poručio je da je desetočasovno radno vreme plaćen i da je sve je po zakonu.

(Espreso.rs)



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u