Tenis

VILANDER POSLAO ZABRINJAVAJUĆU PORUKU: Novaka volim više nego ikad, biće najbolji u istoriji!

Objavljeno: 11.01.2017 | 09:55Izvor: medio.rs

Nekadašnji teniser Mats Vilander, koji je poslednjih nekoliko godina poznat kao najveći kritičak Novaka Đokovića, istakao je da nikada nije rekao da ne voli našeg asa, kao i da mu se sviđa "novi" Đoković

Nikada nisam rekao da ne volim Novaka! Možda jesam spomenuo nešto što se ljudima u Srbiji nije svidelo, ali to je bilo pre desetak godina, kada je Novak počeo da se probija. Video sam da je bio talentovan, ali mu je bila potrebna pomoć da prevaziđe sve slabosti i uspeo je - rekao je Vilander.

On je istakao da mu ne smeta što nije popularan među Srbima.- Ljudi pamte nešto što sam rekao kada je Đoković imao 18 godina, a ne sećaju se da sam 2015. rekao da će osvojiti sva četiri grend slema, pa isto i prošle godine. I sada kažem, da će ove sezone to uraditi. I ako ne bude uspeo, opet ću verovati u njega. Veliki sam Novakov navijač, i ovog novog Novaka sada volim više nego ikada ranije - poručio je Šveđanin za Blic.

Vilander je prokomentarisao i početak sezone, odnosno Novakovu pobedu nad Endijem u finalu turnira u Dohi.

Novaka nije bilo nigde u drugoj polovini 2016, ali od takvog borca uvek očekujete da bude jači nego što je bio pre pada. Kada je propustio seriju meč lopti u drugom setu i uspeo da se vrati u meč, rekao sam sebi: "Da, ovo je pravi Novak, ovo je taj Novak!". Nije odigrao savršeno, ali je pokazao da jebivši broj 1 ponovo među nama - istakao je Šveđanin, i dodao:- Vidim da je pun samopouzdanja, a on je teniser ko koga raspoloženje i duševni mir dosta utiču na igru.

On je naglasio da veruje da će Đoković prestići Rodžera Federera po broju grend slemova (17:12).

Novak je dugo bio broj 1, i ne vidim zašto se ne bi vratio na troj. Moj savet mu je da pažljivo bira turnire i napada Melburn, Pariz, London i Njujork. Dokazao je da je najbolji, sada treba da se okrene drugim zadovoljstvima. Siguran sam da će Đoković osvojiti više grend slem titula od Federera- poručio je Vilander, i na kraju pokušao da „kupi“ Noletove navijače.

Kada se jednog dana sve ovo završi i kada Novak zauvek bude ostavio reket, svima će biti jasno da je Đoković bio najbolji teniser svih vremena - poentirao je Mats, i tako verovatno zabrinuo sve navijače Novaka Đokovića.

Rodžer ili Rafa teško do titule

Vilander je prokomentarisao i šanse Rodžera Federera i Rafaela Nadala na prvom grend slemu u sezoni
- Ne vidim da bi Federer ili Nadal mogli da osvoje Australijan open. Ako bih morao da biram, onda glasam za Nadala, koji je mlađi, snažniji i ambiciozniji. S druge strane mislim da bi Federer, pre nego Nadal, mogao da pobedi Đokovića ili Mareja u Melburnu. Međutim Rodžer nema snage da se bori po paklenoj vrućini - smatra Vilander.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u