Tenis

(VIDEO) EVO ZBOG ČEGA JE ĐOKOVIĆ IZGUBIO OD DEL POTRA: Otkriven razlog Novakovog poraza u Riju

Objavljeno: 26.08.2016 | 20:54Izvor: Kurir

Najbolji svetski teniser Novak Đoković otkrio je razloge poraza od Huana Martina Del Potra na startu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Đoković je uoči starta ovogodišnjeg US Opena na kome brani titulu, odgovarao na pitanja novinara i tom prilikom se dotakao olimpijskog turnira. On je istakao da je uoči meča u Riju protiv Argentinca doživeo dva šoka.
"Dao sam sve na osvajanje Rolan Garosa, to mi je uzelo dosta energije. Odraz toga je poraz na Vimbldonu, to je bio veliki šok za mene. Nekoliko dana uoči početka turnira u Riju povredio sam zglob. Bio je to drugi šok. Ali, to je život. Nikada ranije nisam imao ovu vrstu povrede. Igrao sam u prvom kolu protiv Huana Martia del Potra, koji je baš zbog povrede ručnog zgloba odsustvovao s tura. Pošto sam obavio neke tretmane došlo je do poboljšanja. Nadam se da će se situacija dodatno popraviti i da ću moći da igram bekhend kako bi trebalo", rekao je prvi teniser sveta.

On je rekao da se nada da će biti u potpunosti spreman za početak US opena.

"Situacija sa zglobom u prethodne tri i po nedelje nije bila najbolja, ali situacija se popravlja. S mojim medicinskim timom radim sve što je u mojoj moći da budem 100 odsto spreman za US open... Ili makar za početak turnira", rekao je Đoković.

Đoković će u prvom kolu US opena igrati protiv Poljaka Jiržija Janovica.

"Postoje različite vrste tretmana koje razmatram konsultujući razne eksperte. Jedna od njih je lečenje putem elektrostimulacije koju vidite. Ponekada je jednostavno potrebno vreme da se oporavite, pogotovo kada ste sportista, a s obzirom na to da se Ju Es open približava, improvizovao sam na najbolji mogući način", istakao je srpski teniser.

Đoković je poražen od Argentinca u dva seta, a oba su završena u taj-brejku 7:6(4), 7:6(2).

Na predstojećem Grend slemu u Njujorku Đoković brani titulu. Srbin je u finalu slavio protiv Rodžera Federera sa 3:1 (6:4, 5:7, 6:4, 6:4).


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u