Tenis

Srećan rođendan šampione! Nole danas puni 29 godina i evo zašto zaslužuje da pretera u slavlju

Objavljeno: 22.05.2016 | 10:32Izvor: 24sata.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, danas puni 29 godina. Osim što dominantno vlada teniskim svetom, Nole ima još pregršt razloga da bude i te kako veseo na svoj rođendan.

Ostvario se u ulozi oca

Novak i Stefan uživaju na plažiNovak i Stefan uživaju na plaži, Foto: Profimedia.rs

Od kako je mali Stefan došao na svet, Nole igra sve bolje i bolje. Protivnici ga se plaše i kad nisu na terenu, a pojedini teniseri su pokušali da primene isti recept, ali bez uspeha. Naš teniser sada provodi što je više moguće vremena sa sinom, pa često idu na plažu, ili u park na igranje.

Živi svoj san

Obara teniske rekorde

Novak Đoković na turniru u MajamijuNovak Đoković na turniru u Majamiju, Foto: Profimedia.rs

Nole je započeo ovu godinu munjevito. Postao je teniser sa najviše osvojenih masters turnira (28), blizu je da postane i teniser koji je prvi zaradio 100 miliona dolara u karijeri, a ukoliko osvoji Rolan Garos, postaće i jedan od retkih koji imaju u svojoj vetrini sva četri grend slem trofeja.Djoković je postao i prvi teniser u istoriji koji je četiri puta u istoj kalendarskoj godini osvojio masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Ne odgovara na provokacije

Od početka godine, u tenisu su se pojavile glasine kako je sport "zaražen" dopingom i nameštanjem. Brojni su čak uperili prst u Novaka, uporedivši ga sa Lensom Armstrongom da prikriva doping. Tu su bile i optužbe da je Nole namestio meč na startu svoje karijere, ali je naš teniser to sve džentlmenski zaobišao i nastavio da se bavi svojim sportom.

Poštuje protivnike i van terena

Endi Marej i Novak ĐokovićEndi Marej i Novak Đoković, Foto: profimedia.rs

I dok pojedini teniser vole da se drže samo svog tima, Novak često provodi vreme sa svojim kolegama i van terena. Tako je poznato da je odličan prijatelj sa Endijem Marejem, kojeg je čak i branio u medijima nekoliko puta nakon žustrih izjava Britanca.

Poštuje žene

Novak i Jelena

Đoković je pre samo par meseci dospeo u žižu javnosti, nakon što su njegove izjave po osvajanju Indijan Velsa pogrešno protumačene, nakon čega je optužen za seksizam. Nole je tada rekao da bi muški teniseri trebalo da zarađuju više novca od turnira, jer su gledaniji, ali da bi se za isto zalagao i kada bi dame imale tu prednost. Mediji širom sveta su osuli paljbu po našem teniseru, ali je on bio dovoljno velik da pošalje i pismo izvinjenja za sve koji ga nisu shvatili.

Propagira zdrav život

Nole je sa svojom suprugom Jelenom otvorio i restoran zdrave hrane "Eqvita" u Monaku, gde je odlučio da služi samo organska jela. Koliko je naš teniser popularan, dokazuje i činjenica da su otvaranju restorana prisustvovali brojni teniseri sa ATP tura.

Pomaže deci

Novak ĐokovićNovak Đoković, Foto: Twitter

Novakova fondacija "Novak Djokovic Foundation" vrsno radi u Srbiji i svetu, pomažući deci kojoj je to potrebno. Naš teniser i njegova supruga, jednostavno ne biraju način na koji mogu da pomognu onima u potrebi i često idu i preko svojih mogućnosti da to ostvare.

Odličan je uzor za mlade

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u