Tenis

SAMO VI OPTISUJTE NOVAKA! Đoković: Ne mogu da ponovim 2016, ali mogu da budem još bolji!

Objavljeno: 13.01.2017 | 13:20Izvor: medio.rs

Novak Đoković, drugi teniser sveta, svestan je da neće imati lak posao u prvom grend slemu u sezoni, ali poručuje da je došao u Melburn po rekordnu sedmu titulu na Australijan openu

Svi teniseri su vrlo motivisani, jer je Australijan open prvi grend slem u sezoni, svi žele do trofeja - poručio je Đoković. 

Đoković je stigao u Melburn skoro nedelju dana pre početka turnira kako bi se prilagodnu na podlogu i uslove. 

Australija je uvek bila veoma pozitivno iskustvo za mene, daleko najuspešniji moj grend slem. Volim da igram na "Rod Lejver" areni. Svestan sam da me očekuje veliki izazov, ali ovde sam da bih osvojio sedmu titulu. Koncentracija i posvećenost su veoma bitni. Kako si mentalno pripremljen je najvažniji faktor, bez obzira na to da li braniš ili juriš titulu, bitno je da se trudiš da pobediš i da sebe staviš u u tu poziciju.Novak ne voli da priča dalje od prvog kola, dalje od prvog rivala na turniru, jer je najvažniji i najteži, kako kaže. 

- Nije kliše, sve se svodi na to koliko ste energije uložili u pripremu i na sam taj meč. Naravno, podsvesno uvek gledaš šire, pratiš žreb, ostale mečeve i potencijalne protivnike.

Đoković je u 2016. postigao nešto apsolutno neverovatno , pošto je u jednom trenutku držao sva četiri grend slema.  Posle Rolan Garosa izgubio je fokus, potom i prvo mesto, pa mnogi sumnjaju da će teško ponoviti partije koje je pružao tokom prvog dela prošle sezone. 

Ne mogu da kopiram sve uspehe koje sam napravio prethodnih godina, to je iza mene, ali to ne znači da ne mogu da ih ponovim, ili učinim da budu još bolji. Ne mogu da uđem u novu sezonu kao 2015, ili 2016. godine, jer se mnogo stvari desilo i imam i više iskustva. Ali,  mogu da budem u formu koja će mi omogućiti da beležim dobre rezultate.Siguran sam da će ova sezona biti veliki izazov za mene, a ja ću uraditi sve da odgovorim na najbolji način   - poručio je  Đoković.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u