Tenis

REČ STRUČNJAKA: Ana Ivanović je najveće razočaranje teniske 2016. godine!

Objavljeno: 06.12.2016 | 11:42Izvor: medio.rs

Teniski analitičari sa renomiranog sajta "tenis vorld" ocenili su da je Ana Ivanović najveće individualno razočaranje u 2016. godini

Analitičari su napravili listu 10 najvećih razočaranja teniske godine, a na prvo mesto su stavili mnoštvo otkaza i povreda sa Rolan Garosa, koji je po njima bio nikad slabiji.

Međutim, prvo konkretno ime na listi, prvi individualni promašaj je - Ana Ivanović. Ona je stavljeno na drugo mesto, sa objašnjenjem:

- Sezona prelepe Srpkinje je razočaravajuća. Bivša pobednica Rolan Garosa nije mogla da pronađe svoj ritam i konstantno je igrala ispod očekivanja. Pored toga, godinu je završila pre vremena, da bi se oporavila i spremila za 2017. godinu.

Na trećem mestu je Nik Kirijos zbog besramnog ponašanja na terenu, zatim slede Gael Monfis sa sramnom igrom protiv Novaka Đokovića u polufinalu Ju Es opena, Serena Vilijams sa očajnom sezonom posle Vimbldona, pa na šestom mestu zajedno Agnješka Radvanska i Simona Halep sa jako lošim rezultatima na grend slemovima.

Sedmo mesto, takođe zbog kraha na grend slemovima, pripalo je Rafaelu Nadalu.

Osmo je "osvojio" Novak Đoković sa objašnjenjem:

Đokovićeva 2016. godina se deli na dve polovine. Bio je neprikosnoveni vladar do Rolan Garosa, da bi igrao razočaravajuće posle toga. Čak je izgubio i prvo mesto od Endija Mareja na ATP listi. Posle užasnih šest meseci, kako će mu krenuti u 2017. godini?

Marija Šarapova sa suspenzijom sa doping je završila na devetom mestu, a najmanje razočaranje u ovih top 10 je Rodžer Federer, koji je maltene propustio celu sezonu zbog povreda.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u