Tenis

POVEĆAĆE RAZLIKU: Novak ne da tron do kraja 2014.

Objavljeno: 01.08.2014 | 10:11Izvor: Kurir

Srbin će najverovatnije ostati lider svetskog tenisa do kraja godine jer Nadal zbog povrede neće učestvovati na dva mastersa

Srpski teniser Novak Đoković verovatno će do kraja sezone ostati na prvoj pozicijiATP liste, pošto Španac Rafael Nadal neće učestvovati na naredna dva mastersa uTorontu i Sinsinatiju zbog povrede zgloba desne ruke.

Naime, drugi reket sveta zbog toga će izgubiti 2.000 bodova, dok Nole u tom periodu brani samo 540. To znači da bi srpski teniser posle ova dva mastersa, ako oba osvoji, mogao da pobegne Špancu za 2.000 bodova.

Povredio desnu ruku... Nadal
Povredio desnu ruku... Nadal

Kad se na to doda da je Nadal osvojio US Open, a Đoković stigao do finala poslednjeg grend slema u sezoni, bodovna razlika mogla bi da bude i veća. Spekuliše se da drugi reket sveta neće igrati ni US Open, a to ide naruku Novaku, pa će Španac do kraja godine teško stići velikog rivala. Španac nije krio razočaranje što neće učestvovati u Torontu i Sinsinatiju, napominjući da su mu to dva omiljena turnira.

- Nažalost, povredio sam se pre dva dana na treningu i nakon pregleda je zaključeno da ću morati da odsustvujem s terena dve do tri nedelje. Razočaran sam što neću moći da branim titulu osvojenu prošle godine zbog povrede zgloba moje desne šake. Žao mi je mojih navijača u Severnoj Americi koji su uvek bili uz mene - rekao je Nadal.
Posle američke turneje dolaze azijska i evropska, na kojima je Nole dominirao i osvojio masterse u Pekingu, Šangaju, Parizu i igrao finale završnog turnira u Londonu.

 

 

Rafini problemi
MUČI GA RASKID SA CISKOM

Poslednjih nedelja spekuliše se da su Rafael Nadal i njegova dugogodišnja devojka Ciska Pereljo raskinuli i da je to razlog njegovog odsustva s mastersa u Torontu i Sinsinatiju. Španac je navodno i dalje emotivno rastrojen i u ovom trenutku nije spreman da igra tenis na visokom nivou.

Žestoke pripreme
ĐOKOVIĆ BRŽI OD AUTOMOBILA

Novak, za razliku od Nadala, trenira punim intenzitetom. On se pred odlazak u Kanadu sprema u Monaku, gde zajedno s bratom Markom trči uzbrdo. I prethodnih dana prvi teniser sveta ozbiljno se pripremao za predstojeće turnire, vozio je bicikl uzbrdo, dok se njegov tim nalazi iza njega u automobilu i daje mu podršku.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u