Tenis

OVO PUCA KAO BOMBA KAD KAŽU AMERIKANCI: Novak Đoković je srpski Supermen!

Objavljeno: 05.02.2016 | 19:05Izvor: Kurir

Priznati analitičar američkog medijskog giganta ESPN Piter Bodo razmatrao aktuelni trenutak u kome se nalazi Novak Đoković, ali i napravio predviđanje za budućnost.

Bodo u superlativima govori o moći prvog reketa sveta, ali i nemoći njegovih najvećih rivala. Iskusni novinar veruje da će Srbin dostići rekord zbog kog se Rodžer Federer smatra najboljim svih vremena.

"Pobeda Novaka Đokovića na Australijan openu mogla bi da znači istorijski korak u napadu na Rodžera Federera i njegovih 17 gren slem titula. Švajcarac je osvojio 17 takvih trofeja, ali poslednji put davne 2012. godine na Vimbldonu, kada je imao 32 godine. Đoković sada ima 29 godina i ako nastavi ovim tempom, rekord Federera nije nedostižan", stoji na početku analize.

"Novakova zvezda i dalje sve jače sija, a svim konkurentima se gasi. Nadal, Federer i Marej su sve slabiji u odnosu na Đokovića", dodaje Bodo.

"Novak je neverovatno mnogo napredovao. Oženio se, postao otac, harmonija na privatnom planu mu pomaže da ostane usredsređen na tenis".

Foto: APFoto: AP

Bodo je podsetio da je Đoković u Melburnu na pitanje da li će se kandidovati za predsednika Srbije odgovorio odrično, poručujući da je on sportista i da će samo toga da se drži.

"Ali, zašto da ne?", pita Bodo i nastavlja:

"Zaradio je 96.500.000 dolara samo od turnira. Ali, nije samo reč o novcu, nego i o slavi i istoriji tenisa".

Američki novinar je podsetio da je Đoković osvojio četiri od pet poslednjih grend slem titula i da ga je samo Sten Vavrinka zaustavio na Rolan Garosu.

"Federer je u poznim igračkim godinama, imao je i operaciju kolena pre nekoliko dana, Nadal u krizi, izgubio je devet od poslednjih deset mečeva sa Novakom, a Marej u susretima sa Srbinom ima skor 9:22".

Zbog svega navedenog, Bodo je zaključio:

"Đoković je srpski Supermen".


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u