Tenis

ON JE LJUDINA! Đoković šalje majicu i reket Japanki koja umire!

Objavljeno: 03.07.2015 | 19:30Izvor: Telegraf.rs

Informacija o 20-godišnjoj devojci ipak je stigla do najboljeg tenisera sveta, a nadamo se da će i poklon stići do Tomoko, pre nego što ne bude kasno..

Do Novaka Đokovića stigla je potresna priča o devojci iz Japana, koja je na samrtnoj postelji i ima poslednju želju – majicu i reket najboljeg tenisera sveta.

Nakon meča trećeg kola Vimbldona u kom je pobedio Bernarda Tomića, najbolji srpski teniser je odmah reagovao, pišu “Novosti”, i uradio sve kako bi poklon bio uručen Tomoko Sumitanji.

Dvadesetogodišnja devojka koja je obelela opd teške bolesti pomirila se tim sa da će sačekati prerani kraj u bolnici. Nada se da će poživeti bar još toliko da će ispratiti do kraja nastup najboljeg na svetu, na Vimbldonu.

– Tomoko Sumitanji izgubila je oba roditelja, nekoliko rođaka i dečka u naletu velikog cunamija 11. marta 2011. godine. Sa roditeljima, talasi su odneli i njenu kuću u lučkom gradiću Kesen-numa i sve fizičke uspomene na porodicu i život koji je do tada imala. A u tom životu njoj je puno značio tenis. Trenirala je u lokalnom klubu i igrala tenis, kada je veliki cunami udario na njen zavičaj – rekao je ujak Šigeki Sumitanji, u razgovoru sa dopisnikom Radio-televizije Srbije.

Devojka je u takvom stanju da više ne može da unese u sebi ništa osim tečnosti, i ne želi da je iko vidi. Najveći deo dana provodi spavajući zbog slabosti organizma i uticaja snažnih lekova.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Tomoko ceni Keija Nišikorija, najveću zvezdu japanskog tenisa, ali navija za Đokovića kada njih dvojica igraju jedan protiv drugoga”, kaže Tomokin ujak.

Za Novaka je navijala još u višim razredima osnovne škole, u vreme kada on još nije bio među najelitnim igračima planete, jer joj se dopao način na koji se on odnosio prema skupljačima lopti. Voela je i da gleda kako imitira druge tenisere – stoji u članku RTS-a.

Njen ujak uputio je porodici Đoković u Srbiji pismo s molbom da joj ispune poslednju želju i pri tome priložio vredne poklone – tradicionalni kimono i sliku odštampanu na drvorezu. Međutim, paket se neisporučen vratio sa srpske carine u Japan, prenosi RTS.

– Ponestaje nam vremena, a čak i kada bi paket ponovo poslali u Srbiju, on bi verovatno završio u nekom skladištu zajedno sa stotinama i hiljadama sličnih pošiljki koji Đokovići verovatno dobijaju. A čak i da ga primete, pitanje je da li bi pozitivno odgovorili jer su verovatno zatrpani zahtevima za Novakove suvenire, koji su sami po sebi vrlo vredni, jer ih mnogo ljudi želi – izjavio je Tomokin ujak i dodao:

– Najviše bih voleo da je mogu izlečiti, ali pošto to ne mogu, imam samo jeda


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u