Tenis

Novakova humanost ne zna za granice

Objavljeno: 30.09.2014 | 10:08Izvor: Novosti

Najbolji srpski i svetski teniser pomaže mališanima u Šamcu u Republici Srpskoj i Sanskom Mostu u Federaciji BiH. Đokovićeva fondacija donirala po 100.000 KM za obnovu dva vrtića

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković posredstvom svoje fondacije donirao je po 100.000 KM (50.000 evra) vrtićima u Šamcu u Republici Srpskoj i u Sanskom Mostu u Federaciji BiH, koji su pretrpeli ogromnu materijalnu štetu u majskim poplavama. Ovim gestom, još jednom je dokazao da je ne samo veliki sportista, nego i veliki čovek. Za njega ne postoje granice.

Nesreća ne bira ni ljude ni mesta, pa je tako u maju ove godine u nezapamćenim poplavama nastradao i vrtić „Krajiška radost“ u federalnoj opštini Sanski Most, koji pohađa stotinak mališana. Za svega nekoliko sati, podivljala reka Sana poplavila je deo Sanskog Mosta i između ostalih objekata uništila vrtić, smešten u prizemlju stambene zgrade u centru ove federalne oštine. Deca su izgubila sve igračke, krevete, stvari, a vaspitači ostali bez radnih mesta. Svetlo na kraju tunela upalilo je veliko srce srpskog tenisera uz angažman njegove fondacije. Počela je obnova oba vrtića.

- Mi smo u potrazi za rešenjem aplicirali Unicefu projektom za obnovu vrtića - kaže direktorka Dečijeg vrtića „Krajiška radost“ Sanski Most, Behrija Grozdanić.

- Naš projekat je prošao, tačnije odabrana su dva vrtića, jedan u srpskom entitetu, a drugi u Federaciji BiH. Unicef je tražio donatore, a mi smo zatim čuli da je donacija stigla od Fondacije Novaka Đokovića.

Ona ističe da je ovakav potez Đokovića nije iznenadio, jer se radi o izuzetnom čoveku i velikom humanisti.

- On se istinski zalaže za pomoć ljudima, bez obzira na veru i naciju, zalaže se za svu decu sveta - kaže Grozdanićeva. - Želim mu uspeh u svemu, pratim njegove mečeve i imam visoko mišljenje o njemu. Dabogda uvek pobeđivao!

Ako neko misli da deca u Federaciji BiH ne znaju ko je Novak Đoković, grdno greši. Svi znaju i navijaju za njega. Mališani iz poplavljene „Krajiške radosti“ trenutno su smešteni u centralnom vrtiću.

- Ja sam išla u taj poplavljeni vrtić, tamo smo se igrali. Sada su nas preselili - kaže devojčica Lamija Alihodžić. - A ovaj čiko što igra tenis, popraviće naš vrtić. Gledamo ga na televiziji.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u