Tenis

NOVAČE, ŠTA IM UČINI: Federer operisan, Marej dovodi novog trenera, a Nadal pobegao u Argentinu

Objavljeno: 04.02.2016 | 16:23Izvor: Kurir

Ubedljiv trijumf Novaka Đokovića na nedavno završenom Australijan openu teško je pao njegovim najbližim rivalima.

Đoković je osvajanjem šeste titule u Melburnu i velikom prednošću na ATP listi potvrdio navode mnogih da više ne postoji velika četvorka u svetu tenisa.

Po završetku prvog Grend slema u sezoni ostatak nekadašnje velike četvorke deluje kao razbijena vojska.

Endi Marej, koga je Đoković pobedio u finalu, odlučio je da pojača stručni štab jer je već pet puta poražen u Melburnu od srpskog tenisera.

Rodžer Federer, koji je demontiran u polufinalu od strane najboljeg tenisera sveta, morao je operiše koleno, zbog čega će na jednomesečnu pauzu.

Rafael Nadal, koji je ispao u prvom kolu Australijan opena, zatražio je od organizatora ATP turnira u Buenos Ajresu specijalnu pozivnicu za učešće.

Federer je povredio koleno dan posle polufinala na Australijan openu, kada je ubedljivo poražen od Novaka Đokovića.

"Pošto sam uradio testove po povratku kući, utvrđeno je da sam pocepao meniskus. Izvinjavam se mojim prijateljima u Roterdamu i Dubaiju, radovao sam se učešću na tim turnirima. Iako je ovo nesrećna prepreka, podstaknut sam i zahvalan što mi je doktor saopštio da je hirurški zahvat bio uspešan. Radujem se početku rehabilitacije i napornom radu kako bih se vratio na teren u najkraćem mogućem roku. Hvala svima na neverovatnoj podršci", napisao je Federer.

Endi Marej je u svih pet mečeva u Melburnu poražen od Đokovića, pa je odlučio da uvede promene. Prema pisanju engleskih medija, novi član stručnog štaba i pomoćnik Ameli Morezmo, biće Džejmi Delgado. Delgado je bio u Melburnu i gledao sve mečeve Britanca, ali je bio odvojen od tima. On bi, prema pisanju medija, trebao da bude uz Endija na turnirima na kojima Morezmo, koja se porodila u avgustu, neće moći da putuje.

Rafael Nadal je prošle godine učestvovao na Argentina openu i osvojio titulu, ali nije planirao da se ove godine vrati. Međutim, posle poraza od Fernanda Verdaska u prvom kolu, morao je da menja planove i ranije nego što je očekivao krene sezonu na šljaci. Međutim, trenutno petom teniseru na ATP listi neće biti lako, jer će u Buenos Ajresu učestvovati šesti igrač sveta David Ferer, deveti Žo-Vilfred Conga i 12.ti Džon Izner.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u