Tenis

Napravio je od Novaka igrača, uveo je Anu među 5 na svetu! Ekskluzivni intervju sa čovekom koji stvara novo tenisko čudo Srbije!

Objavljeno: 29.04.2017 | 09:57Izvor: Telegraf.rs

Dejan Petrović je "krivac" za najveći uspeh Lasla Đerea koji se plasirao u polufinale ATP turnira

Telegraf je napravio ekskluzivni razgovor sa našim stručnjakom australijskog porekla, Dejanom Petrovićem, nekadašnjim ATP profesionalnim igračem, Dejvis Kup i Fed Kup selektorom Srbije.

Petrović je trener koji je uveo Novaka Đokovića u prvih 100 igrača sveta i  doveo Anu Ivanović do mesta broj 5 na WTA listi.

Sada je trener Lasla Đerea, sa kojim ovaj sjajni momak, nekadašnji osvajač Oranž Boula, postiže najbolje rezultate u karijeri – i to iz turnira u turnir. Sada igra polufinale ATP turnira u Budimpešti pobedivši Fernanda Verdaska sa 2:1.

Kako ste videli meč protiv Verdaska odličnog tenisera i gde je Laslo uspeo da napravi prednost

– Bio je ovo najveći meč u karijeri Lasla. Imao je pritisak veliki. Ključni momenat u trećem setu na 3:2 kad je vratio svoj servis gem i na 3:3 se podigao i preokrenuo meč – kaže Petrović za Telegraf i dodao:

– On je bio perspektivan junior, osvojio Oranž bol, dolazi njegovo vreme u pravom trenutku. napredovao je u kretanju, pto mu je omogućavalo da napravi forhend koji mu je snažniji udraca,Intenzitet igre mu je bolji i sada treba da radi na servisu.

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images

Koji su mu kvaliteti i da li će on biti novi talas sa Lajovićem srpskog tenisa.

 – Sve je počelo u maroku pre par nedelja, gde je prvi put prošao orvo kolo glavnom turnisa pobedivši kližana i bio je na korka od pobede od Vinolasa. To mu je dalo mentalnu snagu da može da pravi rezultate u budućbnosti.

Šta očekujete u polufinalu protiv Bedenea?

 – Bedene je odličan igrač, osvojio je Nicu i duže vreme je u prvih 100. Ne postoji lak meč na ATP-iju, a kamoli kad je polufinale. Mora da uđe sa velikim samopouzdanjem i željom da uđe u prvomatp finale.

(Vuk Brajović)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u