Tenis

Nadal kreće u okršaj sa klevetama: Španac tuži sve koji su ga optužili za dopingovanje!

Objavljeno: 26.04.2016 | 09:53Izvor: 24sata.rs

Španski teniser Rafael Nadal prešao je sa reči na dela i počeo da podnosi tužbe smatrajući potpuno neosnovanim optužbe da se dopingovao.

On je u ponedeljak saopštio da njegov advokatski tim podnosi tužbu protiv bivše ministarke sporta Francuske Roselin Bašelo koja je izjavila da je pauzirao sedam meseci "najverovatnije zbog pozitivnog doping testa".

Osvajač 14 grend slem trofeja je još u martu naveo da će tužiti svakoga ko "u budućnosti bude tvrdio nešto slično", dodavši da je umoran od takvih tvrdnji i da više neće dozvoliti "da prođu tek tako".

"Ovim primerom ne samo da želim da odbranim svoj integritet i moj imidž sportiste, već i vrednosti za koje sam se zalagao tokom čitave karijere. Želim takođe da više nijedna javna ličnost ne prođe bez posledica ako lažno svedoči o sportistima putem medija", poručio je Rafa.

Nadal nikada nije pao na doping testu, ali sedmomesečno odsustvo, tokom kog je propustio i Olimpijske igre 2012. i US Open, bivšoj francuskoj ministarki je bilo sumnjivo, te nije poverovala u priču o povređenom kolenu.

"Kada vidite da teniser pravi višemesečnu pauzu to znači da su njegovi rezultati bili pozitivni na doping kontroli", rekla je Bašelo nedugo nakon što je Marija Šarapova obelodanila da je bila pozitivna na meldonijum.

U odbranu Nadala tada su stali mnogi, pa i nekadašnji francuski fudbalski reprezentativac, sunarodnik Bašeloove, Zinedin Zidan, koji je istakao da je "Rafa džentlmen, koji je uvek isticao prave vrednosti".

Pored "Zizua", u odbrani je sada i čitav advokatski tim.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u